Agricultură Eveniment Favorite Viața la țară 

FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești. Ediția 2023, un real progres față de prima ediție

FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești 2023,  carecterizat ca reușit de Nicolae Sitaru, președintele FAPPR.

FarmConect România și-a consumat la Slobozia cea de-a doua ediție. Una evident mai bună decât prima ediție.

Cum însă întotdeauna este loc de mai bine, minusurile ediției din 2023 se vor a fi eliminate la FarmConect România 2024.

Târgul de la Slobozia prinde rădăcini și se va consacra. Ediția FarmConect 2023 a fost un real progres față de prima ediție. Cum spuneam și la început, avem un Târg atât de frumos pe cât suntem noi în stare să îl facem de frumos. (NICOLAE SITARU, preşedinte FAPPR)

Nicolae Sitaru: „Interacțiunea între expozanți, fermieri și vizitatori putea fi mai bună”

„FarmConect 2023 a fost un real progres față de prima ediție, târgul agricol de la Slobozia a fost mult mai organizat. Mi-a plăcut că au venit mulți tineri și mulți copii, mai ales în zilele de sâmbătă și duminică, atunci când am avut foarte multe activități dedicate lor în cadrul Târgului.”, a caracterizat Nicolae Sitaru, ediţia din acest an.

Preşedintele FAPPR (Forumul Agriculturilor şi Procesatorilor Profesionişti din România) a sesizat și lucrurile mai puțin reușite de la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești.

Poate că interacțiunea între expozanți, fermieri și vizitatori putea fi mai bună. Poate că mobilizarea în ceea ce privește expozanții trebuia să fie pe umerii tuturor, nu doar a organizatorilor., a completat Nicolae Sitaru.

Într-adevăr, fermierii ezită să investească anul acesta, în contextul secetei care a decimat culturile, și atunci nu s-au arătat atât de interesați de utilajele expuse pentru că nu au fonduri să le achiziționeze.

E drept că au fost și destui expozanți ce au ales să-și aștepte vizitatorii și nu să iasă în întâmpinarea lor pentru a-i invita să le viziteze standurile și să afle detalii despre produsele, serviciile ori utilajele expuse.

„Dacă era o mobilizare mai bună a tuturor celor implicați poate și prezența la FarmConect era mai bună. Este o încercare destul de complicată, nu este simplu să impui un târg în competiție cu alții care au și tradiție, și capital, și de toate.”, a concluzionat președintele FAPPR.

Related posts