FENOMENE PARANORMALE LA UNITATEA MEDICALĂ: Întrebările de concurs au dispărut din computerul Spitalului Feteşti!
SUSPICIUNI DE FRAUDĂ. Întrebările date la dactilografiat de comisia de concurs pentru postul de director medical au dispărut suspect din computerul Spitalului! La fel de suspect ele cu apărut după două ore de căutări şi în ciuda contestaţiei făcută de unul dintre candidaţi comisia a considerat că toate lucrurile s-au desfăşurat cât se poate de corect!
Concursul pentru atribuirea postului de director medical al Spitalului Municipal Feteşti a fost unul cu peripeţii, întreaga procedură fiind pusă sub semnul îndoielii privind corectitudinea şi respectarea cadrului legal.
Deloc întâmplător, întreaga tărăşenie s-a lăsat la final cu câştigarea concursului de către doctorul Salem Zahra, nimeni altul decât directorul sanitar al unităţii medicale în ultimii ani.
Cele două reprezentante ale Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa şi omul trimis de Primăria Feteşti în comisia de concurs nu au avut vreo obiecţie legată de dispariţia întrebărilor ori despre faptul că medicul Salem Zahra este retribuit în acelaşi timp pentru funcţia de director medical al spitalului din localitate dar şi pentru gărzi efectuate la unităţile medicale din Constanţa, Cernavodă şi Ţăndărei.
Alba-neagra cu întrebările concursului!
Postul de director medical, scos la concurs de managerul Spitalului Municipal Feteşti pentru că legea nu-i mai permitea să prelungească mandatul chirurgului Salem Zahra (mandat de trei ani ce beneficiase şi de o prelungire de trei luni), a fost vizat de actualul director (care şi-a dorit astfel continuitatea într-o funcţie pe cât de bine retribuită pe atât de permisivă ca timp) şi de medicul chirurg Stelian Barcari.
Cei doi s-au înscris la un concurs unde trebuiau să treacă de o probă scrisă tip-grilă cu întrebări formulate de o comisie alcătuită din Mihaela Dumitrescu şi Georgeta Dobre, din partea DSP Ialomiţa, şi Nicu Dicianu, secretarul Primăriei Feteşti.
În afară de grilă, candidaţii aveau să fie notaţi pentru susţinerea proiectului de specialitate pe o temă din domeniul de activitate al postului şi proba interviu. Nota minimă fixată pentru fiecare probă a fost 6.00 iar media finală trebuia să fie peste 7.00 astfel încât un candidat să fie declarat admis.
Concursul programat luni dimineaţă a început cu stângul, comisia de concurs venind de acasă cu întrebările gata făcute. Cum în acest caz exista suspiciunea că oamenii care concurau pe post ar fi putut afla întrebările înainte de proba scrisă, s-a cerut în mod expres formularea altor întrebări, solicitare venită din partea observatorului trimis de Colegiul Medicilor.
Comisia a dat din colţ în colţ dar în cele din urmă, la ora 11.00, a trimis un nou set de întrebări spre a fi dactilografiate şi printate. Moment în care, într-un mod ciudat, documentul cu întrebările a dispărut din computerul secretarei! Ridicări din umeri, managerul unităţii medicale spune că nu ştie ce s-a întâmplat şi în cele din urmă se cere un răgaz de două ore pentru găsirea întrebărilor pierdute.
Şi minunea se produce la ora stabilită, la fel de misterios pe cât dispăruseră din computer, la fel de misterios au şi apărut! Sesizând măgăria ce se consuma, doctorul Barcari a formulat în scris o contestaţie şi a solicitat amânarea concursului, ameninţând că va sesiza organele competente cu privire la modul incorect în care are loc atribuirea funcţiei de director medical.
Contestaţie trecută rapid cu vederea de comisie, aceeaşi ce avea să noteze ulterior pe candidatul Saleh Zahra cu nota 6.20, suficient cât să fie admis pentru etapa viitoare, şi cu o notă sub 5 pe candidatul Stelian Barcari, eliminat astfel din competiţie.
Rămas să concureze singur, actualul director medical şi-a asigurat încă trei ani de şefie la Spitalul Municipal Feteşti cu puţin peste nota 6.00 la susţinerea proiectului şi cu o notă suficient de mare la proba-interviu cât să obţină cu doar câteva zecimi de punct peste media minimă obligatorie de 7.00!
„Direcţia de Sănătate Publică nu poate interveni în programul unui medic. Legislaţia le dă voie medicilor să efectueze gărzi şi la alte unităţi medicale decât cele unde ocupă funcţii. Singurul care poate lua măsuri este managerul unităţii medicale, nu instituţia noastră.” (MIHAELA DUMITRESCU, DSP Ialomiţa)
DSP bagă capul în nisip ca struţul!
„Direcţia de Sănătate Publică nu poate interveni în programul unui medic. Legislaţia le dă voie medicilor să efectueze gărzi şi la alte unităţi medicale decât cele unde ocupă funcţii, cum este situaţia doctorului Salem Zahra de la spitalul din Feteşti. Singurul care poate lua măsuri este managerul unităţii medicale, nu instituţia noastră.”, ne-a precizat doctoriţa Mihaela Dumitrescu atunci când am întrebat-o cum reuşeşte un medic să fie salariat cu program normal la un spital dar în acelaşi timp să execute şi gărzi la încă trei spitale plus activitate specifică la cabinetul individual (SUBIECT PREZENTAT PE LARG AICI!)
Aceeaşi atitudine a abordat-o şi Mihai Geantă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa. „Am aflat şi eu de situaţia doctorului de la Feteşti şi vă pot spune că noi putem controla prin sondaj dacă un medic este sau nu la activitatea pentru care este retribuit.
Periodic facem astfel de controale, unul – două pe lună, nu pot să vă spun acum cu exactitate câte, dar până la urmă este treaba managerului Spitalului dacă acceptă sau nu situaţia.”, spune şeful CJAS Ialomiţa.