Administrație Favorite Finanţări Social 

Fetești: O nouă tranșă de proiecte depuse pentru finanțare prin PNRR

Fetești: A treia sesiune de proiecte depuse vizează obținerea de fonduri pentru renovarea energetică a 14 blocuri din municipiu.

Primăria Municipiului Fetești s-a înscris din nou pe lista localităților din Români ce încearcă să obțină finanțări nerambursabile din fonduri derulate prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Este a treia sesiune de depunere proiecte la care municipalitatea a întocmit documentațiile necesare, după cele pentru investiții în mobilier urban smart, stații electrice de încărcare autovehicule și pentru reabilitări energetice la mai multe clădiri de utilitate socio-sanitară.

Renovare energetică a 14 blocuri din Fetești

Primăria a depus cereri de finanțare pentru obținerea fondurilor necesare reabilitării termice a 14 blocuri de locuințe.

Valoarea totală a proiectelor pentru care se solicită fonduri din PNRR ajunge astfel la peste 13,5 milioane euro.

Avantajul acestor tipuri de finanțări este că bugetul municipiului Fetești nu are obligația de a asigura vreu leu drept cofinanțare a investițiilor.

Ne bucurăm pentru că am reușit să depunem aceste proiecte în timp util. Pentru că știți cum este, dacă nu participi nu poți să câștigi! Vreau să garantez populației faptul că vom încerca să accesăm orice proiect care aduce plus valoare municipiului Fetești și îmbunătățește viața de zi cu zi a cetățenilor., a transmis Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești.

Care sunt blocurile pentru care se cer bani și cum au fost ele alese

Blocurile pentru care se caută bani pentru reabilitarea energetică sunt blocurile de locuințe nr. 7, 8, 9, 10, 12PP, 16PP, Ansamblul 44, Ansamblul 56, C2PP, C4, U1, U2, U3 și bloc Tronson A1/A2/A3.

Au fost selectate blocurile care au stat cel mai bine cu documentația la acest moment. Pentru blocurile care nu au intrat în această etapă în evaluare se vor depune documentațiile în etapa a doua a programului, anunțată pentru toamna acestui an.”, explică cei din Primărie cum s-au ales blocurile pentru reabilitarea energetică.

Pentru a putea beneficia de finanțare nerambursabilă în vederea reabilitării energetice este obligatoriu ca blocurile de locuințe să facă parte dintr-o Asociație de locatari/proprietari legal constituită la momentul depunerii documentelor. (FOTO: Facebook – Primăria Municipiului Fetești)

Related posts