Fără categorie Favorite Politică Social 

Floarea de bujor, floare națională: Proiectul legislativ inițiat de Raluca Dumitrescu a fost votat favorabil de Senat

Floarea de bujor, floare națională, a parcurs cu succes o etapă legislativă. Legea inițiată de Raluca Dumitrescu, deputat PSD, și alți 7 parlamentari a ajuns în comisiile Camerei Deputaților.

Floarea de bujor, floare națională, a primit undă verde din partea senatorilor care au votat favorabil proiectul legislativ inițiat de Raluca Dumitrescu și alți patru parlamentari PSD, doi parlamentari PNL și un parlamentar USR.

Proiectul de lege, dezbătut în regim de urgență, a avut nevoie de doar o lună de la momentul declanșării procesului legislativ pentru a trece de Senat. Toate comisiile de specialitate au dat vot favorabil, vot dat și de Guvernul României.

În aceste condiții, senatorii au îndeplinit o simplă formalitate la momentul votului proiectului de lege: 104 voturi DA, 2 voturi NU și 4 voturi ABȚINERE.

Floarea de bujor este asociată în tradiția și cultura noastră cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele. Bujorul românesc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații. Este un motiv puternic pentru care floarea de bujor trebuie să fie floarea națională a României. (RALUCA DUMITRESCU, deputat PSD de Ialomița)

Florarea de bujor, floare națională, a ajuns în comisiile Camerei Deputaților

Votat favorabil de Senatul României, proiectul de lege prin care floarea de bujor ar urma să devină floarea națională a României a intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților.

Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Comisia juridică, de disciplină și imunități și Comisia pentru mediu și echilibru ecologic vor emite avize.

Rapoartele de specialitate pentru susținerea legii sunt așteptate de la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice (din care face parte și Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița) și Comisia pentru administrație publică și administrarea teritoriului.

Data până la care se pot depune amendamente este 7 septembrie 2022 iar data limită de depunere a raportului este 14 septembrie 2022. Cel mai probabil, până la finalul anului, floarea de bujor va fi declarată floarea națională a României.

Related posts