Favorite Sănătate 

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Unde au fost trimiși pacienții infectați

Focar de infectări cu noul coronavirus la secția de Medicină Internă. 23 pacienți și 10 cadre medicale au fost confirmați pozitiv.

Un focar de Covid-19 a închis secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slobozia după ce în perioada 18 ianuarie – 29 ianuarie au fost depistate 33 cazuri de persoane infectate.

Este vorba de 23 pacienți internați în această secție și de 10 cadre medicale care îi îngrijeau, persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus în urma testelor făcute imediat după apariția primelor cazuri.

Anchetele epidemiologice declanșate cu această ocazie nu au putut indica cu precizie un prim caz (pacientul zero) sau declanșarea focarului având drept cauză personalul angajat.”, potrivit unui comunicat emis luni de Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Pacienți infectați în focar au fost trimiși în două spitale din Ialomița și unul din Constanța

Pacienții infectați care au dezvoltat forme severe au fost transferați pe secția de Terapie Intensivă – extindere Covid a Spitalului Județean de Urgență Slobozia și la Spitalele din Fetești, Țăndărei și Medgidia, iar cei asimptomatici externați la domiciliu.

Două cadre medicale confirmate pozitiv au forme ușoare de boală și nu au necesitat spitalizare, iar opt sunt asimptomatice. Reluarea activității cadrelor medicale din secție se va face după perioada de 14 zile, cu repetarea testelor pentru determinarea SARS-CoV-2.

Suntem într-o fază a pandemiei în care focarele izolate reapar, cauzate de breșe independente de calitatea actului medical. Pacienți sau personal infectat COVID-19 se pot prezenta în perioada de incubație în care infecția nu poate fi detectată sau poate trece de măsurile de triaj, pot infecta personalul care să răspândească mai departe în comunitate.” (doctor TUDOR IONESCU)

Ca urmare a recomandărilor făcute în Planul de măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2,în secția Medicină Internă au fost limitate internările pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția urgențelor. Pacienții care erau internați în secție și ale căror rezultate la testarea pentru SARS-CoV-2 au fost negative, dar nu au putut fi externați din cauza stării de sănătate au rămas sub supraveghere, în saloane separate, până la repetarea testelor și ameliorarea stării de sănătate.”, precizează doctorul Tudor Ionescu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a efectuat curățenia și dezinfectarea curentă etapizată a spațiilor secției (saloane, rezerve, spații de depozitare, anexe sanitare, etc.), operațiuni urmate de dezinfecția terminală și anunță că săptămâna viitoare secția de Interne ar putea fi redeschisă.

În acest moment, din totalul de 850 de salariați, doar 11 (inclusiv angajații secției Medicină Internă) sunt în supraveghere la domiciliu, având infecție confirmată Covid-19, urmând a-și relua activitatea începând cu data de 10 februarie 2021.

Related posts