Favorite Politică 

Deputații PSD de Ialomița îi cer demisia ministrului Sănătății

Deputații PSD Ștefan Mușoiu și Raluca Dumitrescu au pozat în Camera Deputaților cu pancarte anti-Vlad Voiculescu.

Deputații PSD de Ialomița cer demisia imediată a lui Vlad Voiculescu, ministrul USR al Sănătății, după ce bilanțul negru al persoanelor decedate în urma incendiului de la Institutul Matei Balș a ajuns la 9.

VOICULESCU, DEMISIA! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu are niciun gând să-și depună demisia nici după decesul celei de-a noua victime de la Institutul Matei Balș.”, a scris deputatul Ștefan Mușoiu luni pe Facebook.

Parlamentarul social-democrat spune că în mandatul de o lună și o săptămână în fruntea Ministerului Sănătății au avut loc 4 incendii în unități medicale din țară, soldate cu 9 decese.

Până la nenorocirea de la Institutul Matei Balș din Capitală, în 25 decembrie un incendiu s-a produs la Spitalul de Psihiatrie Socola, pe 2 ianuarie a fost un incendiu la Spitalul Municipal Roman iar în 5 ianuarie un altul la Spitalul Gătaia, județul Timiș.

Protocolul special anti-incendiu pentru secțiile COVID presupune o serie de proceduri care pot fi aplicate imediat în toate spitalele suport COVID, fără nicio investiție suplimentară. Un astfel de protocol putea fi realizat în prima săptămână a mandatului ministrului, însă nepăsarea și dezinteresul reprezentantului USR- PLUS soldate cu victime îi pune în pericol pe toți românii care apelează, cum e și normal, la serviciile publice de sănătate la care au cotizat ani de-a rândul.”, a completat Ștefan Mușoiu.

În postarea de pe Facebook în care apare alături de Raluca Dumitrescu, celălalt deputat PSD de Ialomița, Ștefan Mușoiu încheie prin a-i cere demisia ministrului Sănătății.

Demisia sa nu readuce la viață victimele incendiilor, dar ar putea deschide drumul unei personalități din lumea medicală, mult mai responsabilă și avizată la conducerea Ministerului Sănătății și ar putea reda încrederea românilor în actul medical.”, este de părere Ștefan Mușoiu.

Related posts