Favorite Sănătate 

Vaccinarea în Ialomița: Aproape jumătate din dozele din centrele spitalicești au fost administrate la Spitalul Județean Slobozia

Vaccinarea în Ialomița la nivelul celor patru centre deschise în unitățile medicale a atins un număr de 5.946 doze de vaccin anti-Covid-19 administrate.

Vaccinarea în Ialomița a atins marți un record de 507 doze vaccin Pfizer- BioNTech administrate în cele patru centre de vaccinare deschise în unitățile medicale din județ.

5.946 doze de vaccin anti-Covid-19 au fost administrate personalului medical dar și persoanelor care au reușit să se înscrie în platforma de vaccinare.

În medie, în fiecare dintre cele 23 zile scurse de la demararea campaniei de vaccinare în Ialomița, un număr de 258 ialomițeni au trecut pe la centrele de vaccinare.

Cei mai mulți au fost vaccinați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 2.699 doze, cu un record zilnic de 236 doze înregistrat în data de 18 ianuarie.

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Urziceni au administrat până vineri 1.596 doze de vaccin împotriva noului coronavirus, cele mai multe, 134 doze, în data de 21 ianuarie.

La Spitalul Municipal Fetești s-au făcut până acum 1.543 vaccinări cu serul produs de Pfizer-BioNTech, cu un record zilnic de 145 doze în data de 19 ianuarie.

În schimb, numărul de vaccinări este foarte mic la Spitalul Orășenesc Țăndărei. La centrul de vaccinare din această unitate medicală s-au administrat până acum doar 108 doze de vaccin.

Interesant este că din cele 23 zile de funcționare a acestui centru de vaccinare în nu mai puțin de 14 zile nu s-a administrat nicio doză de vaccin.

Vaccinarea se amână pentru persoanele bolnave cu vârsta sub 65 ani

Începând de sâmbătă, 30 ianuarie, persoanele cu boli cronice cu vârsta sub 65 ani care reușiseră să se înscrie în platforma de vaccinare se vor imuniza cu 15 zile mai târziu decât programarea inițială.

De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 65 ani vor fi imunizate atât cu doze de vaccin produs de Pfizer-BioNTech cât și cu doze de vaccin produs de Moderna.

Dacă în primul caz doza de rapel se face la un interval de 21 zile, pentru produsul companiei americane doza de rapel se administrează la un interval de 28 zile de la prima doză.

Pentru vaccinul Moderna producătorii susțin că eficacitatea este de peste 94%, valoare stabilită în urma studiilor clinice făcute pe un eșantion de 28.000 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 94 ani.

Related posts