Favorite Sport 

VIITORUL CONSTANŢA – UNIREA SLOBOZIA 3 – 3: Viitorul a avut nevoie de un 11 m pentru a scăpa neînvinsă!

 

AMICAL. Unirea Slobozia a jucat un meci de pregătire cu Viitorul Constanţa în moderna bază din Ovidiu şi a remizat după ce a condus în două rânduri.

Unirea Slobozia ar fi trebuit să joace sâmbătă în campionat cu Viitorul 2 Constanţa dar meciul a fost amânat la solicitarea oaspeţilor care au avut convocaţi la echipele naţionale nouă jucători, parte dintre ei titulari la echipa satelit a trupei lui Gheorghe Hagi. Pentru a nu sta, cele două grupări s-au înţeles să joace un meci de verificare la Ovidiu, la oră de liga secundă, ocazie perfectă pentru a pune la punct mecanismul care n-a funcţionat aşa cum trebuie în ultimele două meciuri oficiale ale trupei lui Ion Ionescu şi Enache Costea.

Fotbal frumos, goluri pe măsură

Viitorul Constanţa a început mai bine meciul şi a deschis scorul în minutul 7: Gabi Iancu insistă la 25 metri de poarta Unirii, preia pe poziţie viitoare şi şutează cu boltă peste portarul Cristică. Cei de pe margine îşi freacă mâinile şi pronostichează un festival de goluri la poarta oaspeţilor. Socoteală dejucată de presingul exact făcut la mijlocul terenului de tripleta Soare – Pîslaru – Adăscăliţei, presiune ce avea să aducă rapid golul egalizator: pătrundere pe dreapta Răduca, pasă printre la Khalil şi tânărul atacant îl execută cu sânge rece pe Buzbuchi. Unirea şi continuă jocul exact pe recuperare şi are peste cinci minute şansa unui nou gol, Adăscăliţei îl serveşte în poziţie centrală pe Khalil, acesta împinge mingea în plasă dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 38 arbitrul nu mai are ce face şi validează golul Unirii Slobozia, autor Adăscăliţei după o combinaţie în vitează purtată tot pe partea dreaptă. Viitorul încearcă să revină dar o face steril, fără acţiuni periculoase, cu centrări înalte ce sunt rezolvate impecabil de fundaşi şi de portarul Cristică. Asta până în ultimul minut al reprizei când Gherasim nu este atent şi comite fault în careu, lovitură de pedeapsă transformată de Vlad Morar.

Cadou o lovitură de la 11 metri

Partea secundă aduce şi primele modificări în structura ambelor formaţii, Ion Ionescu trimiţându-i pe teren pe Bucurică, Teodorescu şi Călin. Modificări ce nu schimbă aspectul jocului chiar dacă Viitorul forţează prin introducerea lui Ţucudean. Jocul se mută în jumătatea noastră dar Unirea se apără exact şi încearcă să lovească pe contraatac. Şi o face pentru 3 la 2 în minutul 72, atunci când Robert Pîslaru profită de o pasă slabă către portar, ciupeşte mingea şi o trimite apoi în poarta goală. Unirea poate închide meciul cu cinci minute înainte de final la o acţiune atent gestionată de Teodorescu şi Gherasim însă mingea centrată în faţa porţii nu este ajunsă de Khalil. Scăpată cu bine, Viitorul forţează egalarea şi centralul se arată îngăduitor în ultimul minut de joc acordând o lovitură de pedeapsă la căderea teatrală a lui Ţucudean, cel ce avea să transforme penalti-ul nemeritat primit de gazde şi să fixeze scorul final la 3 la 3.

Viitorul Constanţa: Buzbuchi, Hodorogea, Mladen, Boli, Panait, Roşu, Dumitrescu, Vînă, Purece, Iancu, Morar. Au mai jucat: Dur, Bozoancă, Tîru, Kilyen, Ganea, Neniţă, Rădoi, Mihalcea, Ţucudean, Drăguş.

Unirea Slobozia: Cristică, Drăguţ, Topor, Lazăr, Toma, Soare, Adăscăliţei, Răduca, Gherasim, Pîslaru, Khalil. Au mai jucat: Bucurică, Teodorescu, Călin, Alexandru, Năstase, Lemnaru.

Related posts