Sport 

HCM SLOBOZIA – UNIVERSITATEA CLUJ 24 – 27: Slobozia pierde pe mâna ei duelul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj

INEFICIENŢĂ. Cu doar patru goluri marcate în 22 de minute în repriza secundă HCM Slobozia a pierdut duelul important cu o contracandidată la locul 10, cel care scapă de emoţiile retrogradării, şi coboară pe locul 12 în ierarhia Ligii Florilor.

Cu optimismul dat de victoria din deplasare cu CSM Slatina dar şi cu posibilitatea de a termina turul de campionat pe locul 10 în cazul unui succes cu Universitatea Cluj, elevele antrenorului Gheorghe Covaciu au ales ca strategie apărarea avansată om la om la Ani Senocico, considerată a fi adversara numărul 1 şi mutarea tactică a dat roade în primele minute chiar dacă antrenorul oaspetelor a replicat cu scoaterea portarului pentru a asigura prezenţa de şase contra cinci pe semicercul advers.

HCM Slobozia înscrie în urma unor atacuri bine puse la punct, cu o circulaţie corectă a mingii şi cu execuţii sigure şi eficiente din partea pivotului Yaroslava Burlachenko şi Ralucăi Dăscălete şi are 5 la 3 în minutul 7, atunci când Maria Petruş ia două minute de eliminare. Superioritate care dă însă, paradoxal, bătăi de cap echipei cu un jucător în plus şi oaspetele reuşesc să puncteze de două ori la rând fără a primi gol şi să restabilească astfel egalitatea.

Extrema Mădălina Predoi reuşeşte însă două goluri în mai puţin de 30 de secunde, apărarea merge bine şi blochează la timp iar HCM Slobozia profită şi semnează cel mai bun moment cu trei goluri consecutive ce duc scorul la un meritat 12 la 8 în minutul 20. Se accidentează însă principalul om al gazdelor şi cele trei minute pe bancă ale Yaroslavei Burlachenko lasă urme dureroase în apărarea Sloboziei, scor 12 la 12, cu două dintre goluri semnate de Senocico, lăsată să se mişte prin retragerea omului care-o ţinea avansat.

Jocul capătă deja aspecte tensionate şi apar contacte dure pe ambele semicercuri, cu eliminări dictate în ambele tabere iar pe tabelă este rândul clujencelor să aibă mai mereu un gol în plus faţă de adversare, situaţie care se răstoarnă în minutul 25 dar care nu avea să se menţină până la finalul reprizei, golul din 7 metri reuşit de Maria Petruş fixând scorul la 17 la 17, după o primă jumătate în care atacurile au funcţionat la fel de bine şi în care cele două porţi n-au fost deloc inspirate. Spre comparaţie, cu doar patru zile înainte, în meciul cu CSM Slatina, HCM Slobozia primise în 60 de minute doar 19 goluri, cu două mai puţine decât în jumătate de meci cu Universitatea Cluj!

Cea mai slabă repriză secundă din tot sezonul pentru HCM Slobozia

Gheorghe Covaciu are înaintea reluării meciului o ultimă discuţie cu portăriţele sale şi încearcă să le ofere încredere, fără să bănuiască vreun moment că va fi trădat de atacul care funcţionease bine până atunci. Un atac strâns ca într-o menghină de o apărare avansată şi mereu cu mâna pe handbalista cu mingea, o strânsoare în care HCM Slobozia se sufocă încet-încet. Şi cum la omul sărac nici boii nu trag, rarele momente când reuşesc să arunce la poartă nu aduc goluri, portăriţa Alexandra Prodan, integralistă în repriza secundă, reuşind să intuiască zonele unde este trimisă mingea şi să pareze senzaţional, generând oftaturi de deznădejde în tribune.

HCM Slobozia marchează în minutul 37 pentru egal la 19 pentru ca apoi să treacă printr-o pasă neagră în ceea ce priveşte atacul: un singur gol răzleţ marcat de Andreea Predoi în minutul 42, floare rară printre cele cinci reuşite ale Universităţii Cluj, echipă care se duce la un avans de patru goluri cu 12 minute înainte de final. Antrenorul gazdelor încearcă să-şi trezească fetele la realitate dar acestea parcă sunt certate cu plasa porţii adverse şi irosesc situaţii de singur cu portarul, luând-o la ţintă pe Prodan ori trimiţând mingea în bară!

Şi totuşi două goluri consecutive marcate cu şase minute înainte de final reaprind speranţa într-un rezultat pozitiv dar la scorul de 23 – 25 HCM Slobozia o trimite la linia de 7 metri pe Andreea Ivan care trage la o palmă peste transversală şi iroseşte astfel ocazia de a scurta tabela la diferenţa minimă de un gol cu patru minute rămase de jucat!

Avea să fie a patra aruncare de la 7 metri din cinci ratată de gazde şi plumbul se instalează definitiv în picioarele handbalistelor din Slobozia care termină cu un gol încasat în ultimele secunde un meci în care-şi puseseră atât de multe speranţe şi care le-ar fi putut asigura locul 10 la finalul turului de campionat. Victorioasă cu 27 la 24 formaţia Universitatea Cluj urcă de pe penultima poziţie până pe locul 11 şi o trimite un loc mai joc pe HCM Slobozia, lupta pentru evitarea retrogradării devenind şi mai interesantă după ce CSM Slatina a învins în deplasare pe CSM Roman.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Georgescu, Pătuleanu (2), Enescu (4), Predoi (3), Ivan (4), Burlachenko (7), Dăscălete (2), Toma (2), Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

UNIVERSITATEA CLUJ: Munteanu, Prodan, Vălean (2), Tamaş, Chintoan (3), Vasiliu (3), Petruş (4), Lazăr (7), Senocico (5), Boian (3). Antrenor: Alin Bondar.

 

 

 

 

Related posts