Sport 

HANDBAL FEMININ, HC ZALĂU – HCM SLOBOZIA 27 – 17: Apărare neatentă, atac anemic şi o înfrângere la zece goluri pentru HCM Slobozia!

PALIDE. Handbalistele de la HCM Slobozia au acuzat din plin deplasarea de peste 600 kilometri iar handbaliste încă nerefăcute după accidentări au dat randament sub ce şi-ar fi dorit antrenorul Gheorghe Covaciu. Consecinţa: înfrângere la zece goluri şi din nou foarte puţine goluri marcate.

HC Zalău nu a avut vreo emoţie cu privire la meciului împotriva echipei HCM Slobozia, una dintre formaţiile ce se luptă şi anul acesta pentru evitarea retrogradării. În ciuda problemelor de lot şi a oboselii datorată deplasării pentru meciul din Cehia, gazdele au arătat că sunt mult mai conectate la joc decât adversarele şi după doar trei minute de tatonare au apăsat până la fund pedala de acceleraţie pentru a se distanţa cât mai repede pe tabela de marcaj. Şi le-a ieşit de minune, şapte minute perfecte ducând scorul la 7- 2, cu Roxana Rob, de două ori, Andra Trif, Dana Abed Kader şi Valentina Panici în rol de marcatoare, perioadă în care HCM Slobozia a avut doar trei acţiuni de poartă, toate irosite.

Gheorghe Covaciu intervine şi le cheamă la margine pe fetele sale iar reglajele din mers se concretizează cu două goluri consecutive semnate de Yaroslava Burlachenko (care a jucat nerefăcută complet) şi Raluca Dăscălete, la un nou meci bun în 2018. Oaspetele fac mai puţine greşeli decât în startul meciului şi dau semne că au puterea să repare ce au stricat atât de uşor, HC Zalău iroseşte o aruncare de la 7 metri dar îşi intră în rol Ana Maria Drăguţ care nu are milă de fosta sa echipă şi punctează cu şuturi de la distanţă ducând HC Zalău chiar şi la şase goluri distanţă. Handicap diminuat până la pauză doar de reuşita Andreei Ivan, handbalistă trimisă pe teren în ciuda problemelor de sănătate, şi oaspetele bifează o perioadă de 30 de minute cu doar opt goluri înscrise!

Iureşul de pe final a dublat diferenţa de la pauză

HC Zalău a revenit ca din puşcă în meci după odihnă şi cu trei goluri în tot atâtea minute fără a primi vreunul aveau să risipească şi speranţele, atâtea câte mai erau, din tabăra oaspete. La adăpostul unui avans liniştitor de şapte – opt goluri, antrenorul Gheorghe Tadici îşi cheamă pe bancă fetele care au dus greul în prima parte şi rulează tot lotul avut la dispoziţie pe bancă. De partea cealaltă, omologul său încearcă să obţină mai mult însă echipa sa suferă vizibil la capitolul construcţie, Andreea Enescu continuând şi la Zalău perioada nefastă prin care trece, caracterizată de evoluţii şterse şi goluri foarte puţine. HCM Slobozia nu se regăseşte şi doar intervenţiile salvatoare din poartă ale Anei Maria Inculeţ în faţa a trei şuturi la rând expediate de Ana Maria Drăguţ şi parada ce împiedică un gol din aruncare de la 7 metri fac ca scorul să nu capete proporţii ruşionoase pentru vizitatoare la mijlocul părţii secunde.

Cu atacuri previzibile şi şuturi de multe ori uşor să scos de portăriţele sălăjence, HCM Slobozia cade din toate punctele de vedere cu zece minute înainte de final, gazdele zburdând pe teren şi marcând de cinci ori pentru a duce scorul la 27 – 16 cu un minut înainte de final. Şi asta într-o perioadă în care au patru minute un om mai puţin pe teren, insuficient însă pentru ca Dăscălete şi compania să înscrie vreun gol pe superioritate numerică, oaspetele irosind chiar şi o aruncare de la 7 metri! Meciul se încheie cu golul marcat de Andreea Ivan iar echipa din Slobozia pleacă fără glorie de pe terenul lui Tadici, cu gândul la recuperarea jucătoarelor accidentate în vederea meciului cu Danubius Galaţi de peste o săptămână, meci capital în tentativa de a scăpa de ameninţarea locurilor ce duc automat în liga inferioară. (Sursă foto: www.sportulsalajean.ro)

HC ZALĂU: Vişan, Kelemen, Rob (5), Kader (4), Nica (4), Tamaş (3), Drăguţ (3), Panici (2), Constantinescu (2), Nichitean (1), Trif (1), Stîngă (1), Ciolan (1), Lazea, Irimia. Antrenor: Gheorghe Tadici.

HCM SLOBOZIA: Inculeţ, Ion, Burlachenko (5), Dăscălete (4), Georgescu (2), Ivan (2), Enescu (1), Sava (1), Toma (1), Predoi (1), Pătuleanu, Marchidanu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

Related posts