Eveniment 

SPRIJIN FINANCIAR CONSISTENT: 55,4 milioane euro plăţi pentru agricultorii din Ialomiţa

TREI SFERTURI DIN CERERI ACHITATE. Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a aprobat la plată 74,13% dintre cererile depuse de beneficiarii din judeţul Ialomiţa, solicitări verificate şi declarate eligibile.

 APIA a anunţat că până la jumătatea lunii ianuarie în cadrul Campaniei 2017 a autorizat la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), schema de plată redistribuivă, schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, schema simplificată pentru tinerii fermieri, sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, măsura 10 – Agromediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone ce se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice şi Măsura 214 – Plăţi de agromediu peste 1,529 miliarde euro, reprezentând mai bine de 80% din totalul cererilor depuse şi declarate eligibile.

Pentru judeţul Ialomiţa, până în prezent au fost autorizate plăţi de 37,82 milioane euro ca avans din fondurile FEGA – FEADR – bugetul de stat, o sumă aferentă unui număr de 8.757 de cereri verificate şi declarate elibile, reprezentând aproape 95% din totalul de 9.698 de cereri depuse şi rămase după eliminarea cererilor declarate neconforme. În ceea ce priveşte plăţile finale efectuate din aceleaşi surse bugetare, APIA a autorizat la plată pentru agricultorii din Ialomiţa sumele corespunzătoare unui număr de 7.189 cereri, în total aproape 17,56 milioane euro, un procent de 74,13% din total, cu două procente mai mult faţă de plăţile finale de la nivel naţional.

APIA precizează că plăţile finanţate din FEGA se fac la un curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană la 4,5993 lei pentru un euro, în timp ce plăţile din FEADR se fac la un curs valutar mai mic, 4,5390 lei pentru un euro. În conformitate cu regulemantele Uniunii Europene, plăţile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.

 

 

 

Related posts