Administrație Eveniment Favorite Social 

Ialomiţa: Drogaţii se plimbă nestingheriţi la volan în timp ce un drug-test zace nefolosit la Primăria Fetești!

Ialomița are un singur drug-test funcțional. La solicitarea Poliției Primăria Fetești a achiziționat un aparat, refuzat însă ulterior!

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița plimbă prin județ, ca pe Sfintele Moaște, unicul drug-test funcțional.

În dotarea polițiștilor se mai află un aparat însă acesta este defect iar în aceste condiții șansele de a depista în trafic conducători auto aflați sub influența substanțelor interzise sunt foarte mici.

Că fenomenul conducerii sub influența alcoolului este însă în creștere alarmantă o arată statisticile acțiunilor dedicate depistării acestei infracțiuni rutiere.

În plus, și oamenii din conducerea IPJ Ialomița recunosc public că este nevoie de o implicare masivă și de creșterea exponențială a numărului de controale în trafic.

Pentru asta este nevoie de aparate tip drug-test pe care polițiștii nu le au și nici nu pot anticipa când le vor primi.

Din nefericire, și când acest aparat atât de dorit de oamenii legii este gata să fie predat gratuit IPJ Ialomița, se găsesc pretexte puerile de refuz.

Poliția Română este în zodia: „Ne preocupă de fațadă dar nu ne interesează în realitate!

În încercarea de a depista în trafic șoferii care conduc sub influența drogurilor, polițiștii de la Fetești au solicitat sprijin autorității publice locale pentru achiziția unui aparat durg-test.

Consilierii municipali, la solicitarea primarului Laurențiu Șonchereche, au aprobat alocarea sumei de 20.000 lei pentru cumpărarea aparatului tip Druger iar achiziția s-a făcut în cel mai scurt timp cu puțință.

Bucuria cumpărării aparatului durg-test s-a spulberat însă în momentul în care Poliția Fetești a fost chemată să ridice cu titlu gratuit aparatura!

Dorința din urmă cu doar câteva săptămâni s-a transformat într-un ciudat și suspect refuz iar de aproape o lună aparatul drug-test zace nefolosit într-o încăpere a Primăriei Fetești iar drogații la volan zburdă nestingheriți pe șoselele din Ialomița.

Promisiuni de preluare, în formă continuată, neonorate de Poliţie

Vizibil deranjat de situația creată, primarul Municipiului Fetești a încercat în mod repetat să-i convingă pe cei care solicitaseră aparatul drug-test, în speță polițiștii, să-l ia și să-l folosească pe străzi cât mai urgent posibil.

Specific românesc, s-a declanșat o întreagă tevatură birocratică în care un răspuns formulat în doi peri de juriști din cadrul IGPR a blocat din condei procedura de primire cu titlu gratuit a aparatului drug-test.

„Este adevărat, avem un aparat drug-test, modelul celor folosite pe Poliție, care să în cutie la noi la Primărie! L-am cumpărat la solicitarea Poliției Fetești dar apoi au refuzat să-l ia gratuit pentru a-l folosi în acțiunile lor. Am făcut un protocol de predare a aparatului drug-test care a ajuns la IPJ Ialomița și sperăm că primit un răspuns favorabil în cel mai scurt timp.”, ne-a precizat Laurențiu Șonchereche, primarul Municipiului Fetești.

Povestea aparatului drug-test cumpărat din bani publici la Fetești, la solicitarea Poliției și, ulterior, refuzat de aceeași instituție nu este singulară în Ialomița.

IPJ Ialomița a solicitat în scris sprijin pentru primirea a 6 aparate drug-test cumpărate cu fonduri de la Consiliul Județean Ialomița și, după ce consilierii județeni au aprobat achiziția, au transmis, tot în scris, că nu le mai vor!

Aparat Drug-test, plimbat prin Ialomița ca Sfintele Moaște. Poliția refuză aparate date cu titlu gratuit!

 

Related posts