Favorite Sănătate 

Ialomița este performerul zilei: singurul județ din țară fără vreun caz nou de Covid-19

Județul Ialomița este în a doua jumătate a clasamentului pe județe la numărul total de infectări cu noul coronavirus după ce la un moment dar ocupa locul 10 pe țară.

Județul Ialomița este în ultimele 24 de ore singurul din țară care nu a înregistrat vreun caz nou de Covid-19, deși la nivel național Institutul Național de Sănătate Publică a numărat în același interval nu mai puțin de 1.298 noi îmbolnăviri.

Ialomița, cu 0 cazuri noi, este urmat în clasamentul județelor care au avut cele mai puține infectări noi cu Covid-19 de Călărași (7 noi cazuri) și Giurgiu (8 noi cazuri).

În urma retestării pacienților care erau deja infectați, la nivel național prezența noului coronavirus s-a confirmat la 675 persoane. Și la acest capitol, județul Ialomița are puține cazuri re-confirmate, doar 3, locul 4 în clasamentul județelor țării.

Îmbucurător este că Ialomița nu apare nici pe lista neagră a bolnavilor internați cu Covid-19 care au murit în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 40 la nivel național.

Incidența infectărilor cu noul coronavirus este în trend descrescător în județ de mai multe săptămâni iar Ialomița, aflată la un moment dat pe locul 10 la numărul de cazuri de Covid-19, a coborât până pe locul 25, după București și alte 24 de județe.

Rata de îmbolnăvire, raportată la o populație de o mie de locuitori, era astăzi la prânz de 3,54 bolnavi (un total de 970 cazuri), în timp ce pe primele locuri sunt situate Brașov (8,49 îmbolnăviri), Suceava (8,47 îmbolnăviri) și Argeș (8,28 îmbolnăviri). Cel mai bine la acest capitol stă județul Satu Mare, cu doar 0,93 persoane cu Covid-19 la mia de locuitori.

Related posts