Favorite Sport 

ENACHE COSTEA, ANTRENOR UNIREA SLOBOZIA: Greul de-abia acum începe pentru noi

Enache Costea, antrenorul Unirii Slobozia, își felicită jucătorii pentru atitudinea și ambiția din meciul cu Turris Turnu Măgurele dar îi îndeamnă să rămână cu picioarele pe pământ.

Enache Costea jubila după fluierul de final al meciului cu Turris Turnu Măgurele, primul meci din Liga 2 după o pauză prea lungă de timp, meci încheiat cu o victorie la limită în fața unei formații care a fost la doar câteva minute de promovarea în Liga 1.

Felicitări pentru victorie! Cum a trăit antrenorul Enache Costea meciul de pe bancă?

Cu mari emoții, era primul meci în Liga 2 după mulți ani și ne-am dorit să terminăm cu un rezultat pozitiv. Este clar că ne-am gândit că putem termina la egalitate, mai ales că timpul se scurgea în favoarea noastră, dar vă spun că noi am pregătit acest meci la victorie.”

Chiar și în condițiile în care întâlneam una dintre echipele favorite la promovarea în Liga 1?

Am întâlnit cea mai bună echipă din Liga a doua dar atunci când faci lucrurile corect și aplici ce pregătești la antrenamente poți pune probleme oricărui adversar, chiar dacă mulți nu aveau încredere și dădeau Unirea Slobozia ca victimă sigură.”

N-a fost un meci ușor, ați fost obligat să găsiți o formulă de echipă fără patru titulari…

Da, așa este, nu i-am avut pe Toma, Lazăr, Danciu și Lemnaru, patru titulari de la meciurile de baraj care nu au putut să joace. În schimb mi-a plăcut atitudinea celor care au jucat, mi-a plăcut că deja înțeleg ce trebuie să facem, e mult mai ușor fotbalul la liga a doua decât fotbalul de la liga a treia, asta este clar. Există posibilitatea să te documentezi, să vezi ce face adversarul automat și fotbaliștii percep lucrurile mult mai ușor.”

Ca să nu mai vorbim că echipele ies la fotbal…

Este clar, e alt fotbal și noi ne-am dorit lucrul acesta. Am mare încredere în ei, în toți, eu cred că și dacă nu avem un lot cu nume sonore, ca să spun așa, formăm un grup foarte unit, suntem toți aproape și sper să nu ne oprim aici.”

La Liga 2 nu mai există adversar ca la Liga 3, acolo te duceai și erai favorită certă. Acum pleci de pe poziția a doua dar, în schimb, cu seriozitate, cu muncă multă și cu ardoare poți câștiga chiar și cu un adversar care în ultima etapă, în minutul 97, era în Liga 1.” (ENACHE COSTEA, antrenor UNIREA Slobozia)

La ce te-ai gândit când ai văzut mingea în poartă în ultimul minut al meciului?

O bucurie enormă. Eram puțin dezamăgit înainte de meci, lumea era un pic neîncrezătoare în noi, spunea că prima șansă la retrogradare o are Unirea Slobozia. E clar că obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. Nu înseamnă că dacă am bătut Turris, gata, am scăpat de orice griji. Pentru noi punctele pe care le vom acumula contează foarte mult.”

Vine primul meci în deplasare, cu Concordia Chiajna. Cum va fi?

Greul de-abia acum începe, nu este decât un prim pas, ne așteaptă niște jocuri extraordinar de grele și este clar că adversarul ne va lua acum mult mai mult în serios față de ce era până acum. Rămânem cu picioarele pe pământ, nu ne gândim la nimic altceva decât să ne recuperăm și să-i recuperăm și pe cei accidentați pentru că sâmbătă ne așteaptă o deplasare infernală la Chiajna.”

Related posts