Administrație Favorite Social Viața la țară 

Ialomița: Primarii din județ se declară pregătiți corespunzător pentru sezonul rece

Ialomița: Prefectul Constantin Marin le-a cerut autorităților locale să trateze cu maximă seriozitate situațiile de criză din timpul iernii.

Județul Ialomița este pregătit sută la sută în cazul în care iarna își va arăta cu adevărat colții și cantitățile de zăpadă vor fi suficient de mari încât să pună probleme.

Cel puțin așa au lăsat de înțeles primarii, viceprimarii ori reprezentanții Primăriilor, oameni chemați miercuri la Slobozia pentru a prezenta, cu date concrete, cum stau cu pregătirea pentru iarnă.

Într-un consens general, în fața prefectului Constantin Marin au dat asigurări că iarna, indiferent cât de grea va fi ea, nu le va da mari bătăi de cap.

Rând pe rând au fost raportate cu mândrie tonele de nisip, tonele de sare, sutele de litri de motorină, sărărițele și buldo-excavatoarele.

Plus noianul de convenții încheiate la nivelul localităților cu proprietarii de utilaje agricole, gata ca de fiecare dată să intervină pentru a rezolva situațiile excepționale.

Constantin Marin, prefect de Ialomița: „Viețile și sănătatea oamenilor nu țin de materiale

Constantin Marin, prefectul județului, a primit cu oarecare rezervă promisiunile unanime ale celor din teritoriu, poate și pentru că, din poziția de demnitate publică, a avut de multe ori de-a face cu „seriozitatea” multor primari.

Șeful Instituției Prefectului Ialomița a cerut implicare totală pe toată perioada rece, indiferent dacă situațiile speciale vor fi generate de zăpezi și viscol ori de alte fenomene meteorologice extreme, cum a fost codul portocaliu de vânt care a răvășit serios tot județul la sfârșitul săptămânii trecute.

„Sezonul de iarnă nu înseamnă doar zăpadă, trebuie să manifestați o atenție sporită pentru orice situație de urgență ce poate apărea la nivelul comunităților. Viețile și sănătatea oamenilor nu țin de materiale, ele trebuie să reprezinte prioritățile primarilor. Tratați situațiile de criză cu echilibru și seriozitate!”, le-a transmis prefectul celor din teritoriu.

Colaborările cu medicii de familie pentru situațiile medicale de urgență, cu directorii de școli pentru cazurile în care elevii nu pot ajunge la cursuri, cu polițiștii de la secțiile locale și cu agenții economici ce dispun de utilaje în caz au fost și ele trecute în revistă de Constantin Marin (foto).

Related posts