Favorite Sport 

ILIE LEMNARU, MANAGER UNIREA SLOBOZIA: “Clasamentul este unul corect, aici ne este locul acum”

INTERVIU. Managerul echipei Unirea Slobozia apreciază parcursul echipei într-un an cu mari frământări financiare și în care echipa aflată la un pas de desființare a fost salvată de Consiliul Județean.

Ilie Lemnaru este înainte de a fi manager sufletul echipei Unirea Slobozia, omul care suferă enorm la fiecare pas greșit al echipei și cel care-și dorește mai mult ca oricine performanță la echipă.

Cu o etapă înainte de final care este concluzia managerului Ilie Lemnaru despre această ediție de campionat?

Am pornit la drum optimiști, cu toate că eram conștienți că aveam o luptă grea pentru promovare cu Rapid și CS Afumați, am reușit să avem un parcurs foarte bun până spre finalul turului, atunci când am avut meciurile directe pierdute de fiecare dată la limită. Au fost două meciuri în care experiența și valoarea jucătorilor au făcut diferența.

Am un regret că din meciurile cu Rapid și CS Afumați nu am reușit să obținem măcar un rezultat pozitiv. Sunt convins că dacă vom reuși să trecem de această barieră și vom câștiga cu adversarele directe la promovare ne putem bucura la finalul campionatului.” (ILIE LEMNARU, manager Unirea Slobozia)

Am terminat turul pe locul 2, un loc meritat și pot spune că nu ne așteptam să fim așa aproape de Rapid. În retur am început prost la Modelu, o înfrângere nepermisă având în vedere diferența de valoare dintre cele două echipe, au urmat apoi meciuri foarte bune până la meciul cu CS Afumați, pierdut pe mâna noastră din cauza ratărilor.

Nu am reușit să ne întărim în iarnă în condițiile în care Rapid și-a adus jucători valoroși ce pot oricând diferența. Și, de departe, cel mai bun jucător al lor este publicul, suporteri ce îi susțin în număr foarte mare atât pe teren propriu cât și în deplasare.

Cât a contat situația financiară în economia returului de campionat?

Întârzierea aprobării bugetului a contat foarte mult, noi suntem o echipă cu finanțare de la bugetul local și au fost momente grele din punct de vedere financiar și chiar dacă toată lumea a înțeles acest lucru parcursul fotbalistic nu a mai fost la fel de bun.

Jucătorii nu au mai fost cu gândul doar la fotbal, a existat incertitudinea finanțării echipei până luna trecută, atunci când Unirea Slobozia a fost preluată de Consiliul Județean și ni s-a alocat un buget din care ne putem desfășura activitatea începând cu luna iunie.

Până atunci ne descurcăm din fonduri proprii și sponsorizări. Vreau să mulțumesc sponsorului nostru principal Avicola Slobozia și domnului Dumitru Stănoiu pentru tot sprijinul acordat în acest campionat.

Mulțumit de acest sezon?

Dacă analizez doar ultimele meciuri sunt nemulțumit dar dacă iau sezonul în întregime pot spune că nu este un clasament mincinos, este unul corect dacă luăm în calcul bugetele și valoarea fotbaliștilor echipelor din fața noastră. Anul acesta am câștigat multe meciuri în deplasare iar pe teren propriu ne-am impus în 90% dintre ele.

Am un regret că din cele patru meciuri cu Rapid și CS Afumați nu am reușit să obținem măcar un rezultat pozitiv și sunt convins că dacă vom reuși să trecem de această barieră și vom câștiga cu adversarele directe la promovare ne putem bucura la finalul campionatului.

Cum va fi strategia pentru sezonul următor?

În primul rând contează componența seriei, dacă va intra o altă echipă cu tradiție care vrea să promoveze în liga a doua va fi foarte greu. Cum a fost anul acesta în care din prima etapă toată lumea își dorea ca Rapid să promoveze.

Sigur nu vom renunța, vom continua munca începută, vrem să fie și cu mai multă seriozitate pentru că avem o obligație față de Consiliul Județean care ne-a întins o mână iar noi trebuie să dovedim că Unirea Slobozia este pe drum bun iar într-o zi acest vis de a promova în liga a doua să devină realitate. (Vezi aici galerie foto de la meciul Unirea Slobozia – CS Tunari!)

Related posts