Eveniment Fără categorie Favorite 

În Slobozia se poate circula fără documente doveditoare! Vezi când a pus Guvernul carantina pe pauză!

Locuitorii municipiului Slobozia, localitate aflată în carantină din cauza ratei mare de infectare, primesc o derogare de la obligativitatea prezentării unor documente justificative atunci când ies din casă.

În Slobozia se poate circula fără documente doveditoare chiar dacă municipiul reședință de județ se află în carantină proaspăt prelungită cu 7 zile.

Printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul Ludovic Orban, au fost introduse prevederi noi în ceea ce privește circulația persoanelor în ziua alegerilor parlamentare și în noaptea de duminică spre luni.

Astfel, cei care fac parte din birourile electorale, personalul tehnic-auxiliar al acestora, candidații, persoanele acreditate și alte persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și persoanele care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție sau ale oficiilor electorale, pot circula fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00.

Locuitorii municipiului reședință de județ au o duminică fără restricții

Pentru localitățile aflate în carantină, printre care și municipiul reședință a județului Ialomița, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit reguli pentru ziua de duminică, 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare.

Pentru a înlesni exercitarea opțiunii electorale, se propune ca, la nivelul național, circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020 ora 05.00 – 07.12.2020 ora 01.00, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării.”, este una dintre prevederile Hotărârii numărul 56 din 4 decembrie 2020.

Asta înseamnă că viața în Slobozia va fi una normală duminică, de la ora 5.00, nemarcată de condițiile restrictive impuse de carantina instituită în 13 noiembrie pentru 14 zile, prelungită ulterior cu șapte zile și instituită joi pentru încă o săptămână.

Totodată, începând de sâmbătă, piețe agroalimentare în spațiile închise, închise în noiembrie din cauza exploziei de noi infectări cu Covid-19, se redeschid.

În ultimele 24 de ore în Ialomița, județ cu rată de 3,49 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile, au fost depistate 83 cazuri noi și au fost reconfirmate pozitiv 4 persoane infectate anterior.

Related posts