Sport 

Unirea Slobozia vrea să încheie 2020 cu o victorie

Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești este ultimul meci oficial al anului, primă parte de campionat influențată serios de noul coronavirus.

Unirea Slobozia vrea să câștige în ultimul meci oficial din 2020, pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, formație care pornea la începutul sezonului ca favorită la promovare dar care acum se află în zona mediană a clasamentului.

Formația lui Enache Costea este o nucă tare pe teren propriu pentru echipele cu pretenții din Liga 2 și care aspiră la mărire prin promovarea în Liga 1.

Unirea, văzută de mulți oameni de fotbal drept ciuca bătăilor la revenirea în Liga 2, are o singură înfrângere pe teren propriu (0 – 2 cu Farul Constanța) și a reușit în chiar prima etapă să câștige la limită cu Turris Turnu Măgurele.

Două egaluri fără gol cu CS Mioveni și cu echipa de pe primul loc, FC U Craiova 1948, și un 2 – 2 cu Dunărea Călărași, arată că echipa din Slobozia este greu de încurcat pe teren propriu.

Unirea Slobozia ocupă acum locul 15 în clasamentul Ligii secunde, cu un bilanț de 15 puncte strânse în 12 meciuri disputate pe teren și o înfrângere cu 0 – 3 fără joc, grație unui regulament tembel impus de Federația Română de Fotbal.

Este sfârșit de campionat, s-a acumulat oboseală, nu avem un lot foarte numeros și nu ne-am putut permite să odihnim anumiți jucători. Punctul cu Craiova ne dă încredere că în ultima etapă cu Petrolul Ploiești să nu pierdem.”, prefațează antrenorul Enache Costea meciul cu Petrolul Ploiești.

Antrenorul echipei se declară mulțumit de parcursul echipei dar regretă că nu a jucat pe teren cu CSM Slatina, un meci în care formația sa pornea ca favorită certă.

Liga 2 este mult mai echilibrată, clasamentul este foarte strâns, diferența între locul 4 și locul 13 este de doar șase puncte, ceea ce înseamnă că în doar două etape se poate răsturna totul. Nu este ușor pentru noi și ca să ne îndeplinim obiectivul avem foarte mult de muncă. Am acumulat 15 puncte dar în continuare trebuie să muncim și să fim la fel de serioși ca și până acum pentru că mai avem mult până departe., a mai spus Enache Costea.

Petrolul Ploiești vine la Slobozia să câștige

La fel ca și în cazul formațiilor Turris, Mioveni, Dunărea Călărași și Craiova, optimismul domnește în tabăra celor de la Petrolul Ploiești înaintea deplasării de la Slobozia.

După ce a câștigat chinuit cu o echipă de Liga 3 în Cupa României, formația aflată acum pe locul 10 la doar 3 puncte în fața Unirii Slobozia speră să urce în clasament cu trei puncte luate din ultima deplasare a anului.

E o victorie care sper eu să ne deblocheze. Ne mai rămâne un joc de campionat, sâmbătă, la Slobozia, pe care trebuie să-l câștigăm pentru a recupera din handicapul de puncte pe care l-am risipit. Am pierdut destul de multe puncte. Încă nu este nimic pierdut, trebuie să ne agățăm, să fim acolo., a spus Viorel Moldovan, antrenorul celor de la Petrolul Ploiești imediat după victoria cu CSM Ceahlăul.

Petrolul Ploiești are 10 puncte strânse pe terenuri străine din totalul de 18 acumulate din 13 meciuri disputate. Până acum a câștigat la Reșița (4 – 0), Miercurea Ciuc (2 – 1) și Recea (2 – 1), a remizat, 1 – 1, cu Pandurii Târgu Jiu și a pierdut, 1 – 2, cu Politehnica Timișoara.

Meciul dintre Unirea și Petrolul Ploiești se dispută sâmbătă la Slobozia, 5 decembrie, de la ora 12.00, și va fi televizat de TELEKOM 1 și DIGI SPORT 1.

Victor Moraru este dator vândut unui om de afaceri

Related posts