Eveniment 

INIŢIATIVĂ AMBIŢIOASĂ: Forumul #investinialomita promovează mediul de afaceri din judeţ

EVENIMENT. Deputatul Andrei Pop şi-a propus să pună la aceeaşi masă oameni de afaceri locali, importanţi actori ai mediului de afaceri şi patronate din România, autorităţi centrale, locale şi diplomaţi, totul pentru atragerea de investiţii la nivel judeţean.

Cele mai inovative idei de dezvoltare economică ale judeţului Ialomiţa vor fi discutate în cadrul Forumului #investinialomita. Evenimentul ce-şi propune promovarea companiilor din Ialomiţa se va consuma joia viitoare, pe 10 mai, începând cu ora 10.00, la Hotel Evergreen din Amara şi are o agendă pe cât de plină pe atât de ambiţioasă. Cu o listă impresionantă de invitaţi, forumul îşi propune atragereaa de investiţii importante la nivel judeţean, prin punerea faţă în faţă a unor importanţi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi patronate şi a celor care dezvoltă diverse activităţi economice locale.

Forumul va include prezentarea de strategii de dezvoltare, vor avea loc prezentări generale iar discuţiile se vor centra în jurul unor mese rotunde pe diverse domenii. Participanţii care au avut la dispoziţie câteva luni pentru a se înscrie pot opta pentru unul dintre următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ, servicii, industrie, politici publice. Întâlniri back-to-back, un prânz de lucru şi o zonă de cocktail networking la finalul unei zile pline completează programul din care nu lipsesc alocuţiunile unor invitaţi de seamă.

Pe lista celor ce au confirmat prezenţa îi găsim pe Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Bogdan Trif, Ministrul Turismului, Florin Jianu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Alex Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Alexandru Potor, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării, Daniel Crunţeanu, director adjunct în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Din partea mediului de afaceri va fi prezent Dragoş Anastasiu, antreprenor (Eurolines şi Tui Travel Center).

Se caută investiţii în parcurile industriale

Forumul este organizat la iniţiativa deputatului Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, şi a lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Scopul declarat este de a pune alături diferiţi actori ai mediului de business, public, politic şi diplomatic pentru a genera noi oportunităţi de dezvoltare economică a judeţului Ialomiţa.

„Forumul Invest in Ialomiţa este programul prin care dorim să construim un mecanism eficient de dezvoltare a economică a judeţului, prin care să concretizăm şi direcţionăm informaţiile pentru o structură optimă de lucru. Prin selectarea, centralizarea şi promovarea datelor despre potenţialul şi oportunităţile judeţului Ialomiţa vom reuşi să stimulăm investiţiile, vom participa la facilitarea parteneriatelor public-private şi vom intensifica cooperarea economică dintre posibilii furnizori din judeţul nostru şi posibilii parteneri externi.”, consideră deputatul Andrei Pop, unul dintre organizatorii forumului.

Pentru o radiografie cât mai exactă a mediului de afaceri local, participanţii vor primi câte o broşură ce cuprinde informaţii despre programele finanţate, proiectele viitoare, datele de contact ale unităţilor administrativ-teritoriale şi lista a peste 5.000 de companii din Ialomiţa ce conferă dinamica economică a judeţului. Nu lipsesc nici informaţii utile despre cele două parcuri industriale ridicate lângă municipiul reşedinţă de judeţ, locaţii ce oferă facilităţi pentru dezvoltarea unor afaceri locale menite a genera, în primul rând, crearea unor noi locuri de muncă.

„Prin informaţiile din broşură încercăm să cartografiem informaţiile de bază pentru o imagine actuală şi de perspectivă a judeţului şi deschidem noi canale pentru o comunicare mai facilă. Informaţiile sunt într-o continuă actualizare pe pagina online a evenimentului, exemplu fiind lista companiilor din judeţ care s-a dublat după trimiterea la tipar a broşurii.”, adaugă parlamentarul.

Related posts