Eveniment 

INSPECTORATUL ŞCOLAR IALOMIŢA ŢINE ŞCOLILE DESCHISE: Toate unităţile de învăţământ din Ialomiţa îşi aşteaptă marţi elevii la ore!

DECIZIE. În ciuda solicitărilor venite din partea părinţilor şi elevilor care sunt obligaţi să facă naveta pentru a ajunge la şcoală şi să îndure astfel ore bune gerul năpraznic de afară Inspectoratul Şcolar Ialomiţa a anunţat că şcolile nu vor fi închise marţi, 27 februarie!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa nu închide şcolile nici marţi după ce duminică decisese ca ziua de luni să se desfăşoare normal considerând că vremea nu este suficient de potrivnică pentru a-i ţine pe elevi acasă. „În urma şedinţei Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din data de 26 februarie 2018 şi a evoluţiei fenomenelor meteorologice s-a hotărât pentru ziua de marţi, 27 februarie 2018, ca activitatea instructiv-educativă în unităţile de învăţământ din judeţul Ialomiţa să se desfăşoare după programul normal.”, a anunţat Luminiţa Barcari, inspector şcolar general.

Având în vedere condiţiile meteorologice specifice sezonului de iarnă, directorii unităţilor de învăţământ trebuie să asigure deblocarea căilor de acces în incinta şcolilor, folosirea materialelor antiderapante în toate spaţiile afectate şi pe căile de acces pentru a fi evitate alunecările şi căderile, monitorizarea prin personalul de specialitate a funcţionării în bune condiţii a instalaţiilor de încălzire, alimentare cu apă, gaze şi energie electrică.

„Directorii unităţilor de învăţământ trebuie să informeze rapid Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa (prin inspectorii şcolari de sectpr, prin Inspectorul Şcolar General Adjunct sau prin Inspectorul Şcolar General) în cazul producerii unor evenimente deosebite generate de fenomenele meteorologice şi trebuie să asigure transportul în siguranţă al elevilor şi cadrelor didactice navetiste la/de la unitatea de învăţământ către localitatea de domiciliu.”, se arată într-un comunicat al instituţiei semnat de prof. Luminiţa Barcari.

Şcoli închise luni din cauza frigului

Frigul din clase a făcut imposibilă ţinerea cursurilor în ziua de luni în unităţile de învăţământ din localităţile Malu şi Sfântu Gheorghe. Din cauza temperaturilor scăzute elevii au fost trimişi acasă de cadrele didactice şi orele ce trebuiau să se desfăşoare luni vor fi recuperate ulterior. În multe dintre grădiniţele şi şcolile încălzite cu lemne temperaturile au fost scăzute pentru că sâmbătă şi duminică locaţiile nu au fost încălzite iar măsura menţinerii şcolilor din Ialomiţa deschise şi marţi, în condiţiile în care majoritatea judeţelor din sudul României le-au închis, îi nemulţumeşte pe mulţi dintre părinţi dar, mai ales, pe elevii de liceu navetişti, obligaţi să îndure cu orele gerul necruţător de afară pentru a ajunge de acasă la şcoală şi înapoi la domiciliu.

Unii dintre aceştia au reacţionat pe facebook şi au cerut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean să închisă şcolile pentru ziua de marţi. Printre ei, Simona Zamfir i s-a adresat astăzi direct doamnei Luminiţa Barcari, inspector şcolar general: „Doamna Luminiţa, în calitate de elev care face naveta 30 km în fiecare zi, însemnând 60 km/zi, vă rog să ne lăsaţi măcar mâine acasă. Condiţiile din autobuze sunt deplorabile, frigul intră prin uşi, iar pe drumul din staţie până la liceu am îndurat un frig de nedescris. Ca să nu mai vorbesc de cele 20 minute de aşteptare a autobuzului. Uneori, când unei persoane îi e bine, nu mai contează cum le e altora.”

În aceeaşi notă dezaprobatoare, Cristina – Simona Pop a scris pe facebook: „Vremea se înrăutăţeşte pe oră ce trece, în şcoli este frig, am doi copii care stau îmbrăcaţi în clase, aproape peste tot s-au sistat cursurile iar dumneavoastră nu luaţi nicio măsură! V-aţi uitat pe geam să vedeţi cum este? Poate totuşi în al doisprezecelea ceas vă răzgândiţi…”

Până la ora 19.30, în ciuda prognozei meteo care indică un ger năpraznic ce va fi resimţit martţi dimineaţa până la cel puţin – 20 grade Celcius în zona municipiului Slobozia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa nu revenise asupra deciziei de a ţine unităţile de învăţământ deschise marţi, 27 februarie. În afară de capitală, marţi nu se vor ţine cursuri în Dolj, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Brăila şi Olt.

 

Related posts