Eveniment 

VISCOLUL A ÎNVINS ÎN CELE DIN URMĂ: Marţi şi miercuri NU SE ÎNVAŢĂ în judeţul Ialomiţa!

DECIZIE. La propunerea Inspectoratului Şcolar Ialomiţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca în zilele de marţi, 27 februarie, şi miercuri, 28 februarie, toate unităţile de de învăţământ din Ialomiţa să rămână închise!

Fenomenele meteorologice extreme ce s-au abătut în ultimele ore asupra judeţului Ialomiţa au schimbat planurile legate de procesul de învăţământ în judeţul Ialomiţa. Dacă iniţial Inspectoratul Şcolar Judeţean anunţase că vremea nu este suficient de potrivnică încât să determine închiderea şcolilor, în jurul orei 21.00 situaţia s-a schimbat la 180 de grade. Luminiţa Barcari, inspector şcolar general, a solicitat în scris Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că ar fi bine ca unităţile de învăţământ să rămână închise iar elevii să stea acasă nu doar marţi, 27 februarie, şi ci miercuri, 28 februarie.

Contactată de www.infoialomita.ro, Luminiţa Barcari a confirmat că şcolile, grădiniţele şi liceele din judeţul Ialomiţa se închid în următoarele două zile şi a explicat de ce s-a revenit asupra deciziei luate la ora 14.00. „În acel moment condiţiile meteorologice permiteau elevilor să vină la şcoală însă situaţia s-a înrăutăţit în ultimele ore. De la Adâncata m-au sunat şi mi-au spus că întreaga localitate a rămas fără alimentare cu energie electrică, sunt câteva drumuri în judeţ ce s-au închis din cauza viscolului şi copiii care fac naveta nu mai au cum să ajungă la şcoală şi în aceste condiţii am decis că ar fi bine să suspendăm cursurile pentru zilele de marţi şi miercuri în tot judeţul. Da, puteţi anunţa, nu se învaţă nici mâine şi nici poimâine.”, a precizat pentru site şefa învăţământului ialomiţean. Ialomiţa intră astfel pe lista judeţelor unde sunt sistate cursurile în zilele următoare. În afară de Bucureşti, în următoarele două zile nu se vor ţine cursuri în judeţele Dolj, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Brăila şi Olt.

 

 

 

 

 

Related posts