Administrație Favorite Social 

Instituția Prefectului Ialomița, cu ochii pe nesimțiții de pe șosele

Instituția Prefectului Ialomița promite amenzi usturătoare celor care aruncă gunoi din autovehicule.

Instituția Prefectului Ialomița va fi cu ochii pe nesimțiții de pe șosele dar și pe cei care folosesc autovehiculele pentru a transporta și arunca deșeuri pe marginea drumului.

Instituția Prefectului Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Ialomița și Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță acțiuni comune de control și sancțiuni.

Programul de protejare a mediului înconjurător intitulat „Ialomița, casa noastră curată și frumoasă” vizează sancționarea participanților la traficul rutier care aruncă gunoi din autovehicule.

Autoturismele aparținând Comisariatului Județean de Mediu și Agenției Județene pentru Protecția Mediului vot fi echipate cu camere video pentru a surprinde în trafic momentul în care conducătorul auto sau alt pasager aruncă gunoiul din mașină.

Polițiștii aflați în serviciu vor opri în trafic autoturismul, urmând ca Garda de Mediu Ialomița să aplice sancțiunea contravențională cuvenită.

Fiecare dintre noi a fost pus în situația de a vedea cum un șofer aruncă pe geamul mașinii un pachet de țigări, o sticlă de plastic, diverse ambalaje sau, mai grav, saci întregi cu gunoi.

Știm cu toții că abandonarea gunoiului este interzisă însă nimeni nu face ceva concret în acest sens. Aruncarea gunoiului în alte locuri decât cele special amenajate trebuie sancționată. Acțiunea aceasta este un punct de plecare și mă voi asigura că proiectul va funcționa și va fi extins.”, a transmis Marin Constantin (foto), prefectul județului Ialomița.

Related posts