Administrație Favorite Social Viața la țară 

Instutuția Prefectului Ialomița: Cine vrea venit minim de la 1 ianuarie 2024 trebuie să depună o cerere în următoarele două luni

Instituția Prefectului Ialomița, prin prefectul Constantin Marin, a solicitat șefilor de instituții deconcentrate să-i sprijine pe beneficiari.

La solicitarea prefectului Marin Constantin, în cadrul unei ședințe ce a avut loc la Instituția Prefectului Ialomița, directorii mai multor instituții publice au fost rugați să-i sprijine pe cei care au venituri mici pentru continuitatea primirii venitului asigurat de la bugetul de stat.

Este vorba de venitul minim de incluziune, introdus pentru a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile și a diminua efortul bugetar asigurat de autoritățile publice locale.

Practic, noul venit minim de incluziune se va acorda de la 1 ianuarie 2024 dar, atenție, numai persoanelor care au venituri ce le permit primirea banilor și doar dacă acestea se înscriu în sistem începând cu 1 noiembrie și până în data de 31 decembrie 2023.

Constantin Marin, prefectul de Ialomița, a prezidat marți, 24 octombrie, o ședință de informare a autorităților publice locale (primari, secretari și asistenți sociali) cu privire la normele de aplicare a Legii nr. 196/2016 ce reglementează modul de acordare a venitului minim de incluziune.

„Implementarea venitului minim de incluziue este o problemă ce ne priveşte pe noi toţi, cei din administraţie, dar şi pe mulţi cetăţeni ai judeţului Ialomiţa, beneficiari ai acestui nou sprijin. Problematica socială în ţară este destul de complexă, trecem cu toţii printr-o serie de crize, fie financiare, fie sociale.”, a transmis prefectul de Ialomiţa.

Constantin Marin a solicitat factorilor de decizie în problematica acordării venitului minim de incluziune să aibă o abordare unitară pentru ca aplicarea noilor reguli să se realizeze cu ușurință.

Și, foarte important, ca oamenii care se încadrează în criteriile de acordare a acestui tip de venit să nu fie lăsați pe dinafară doar pentru că nu au știut ce trebuie să facă pentru a intra pe lista beneficiarilor de venit minim de incluziune.

Related posts