Educație Favorite 

ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN VREME DE PANDEMIE: Ministerul Educației și Cercetării anunță cum vor fi notați elevii pentru ultimul semestru

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit procedura de notare a elevilor rămași acasă după instituirea stării de urgență.

Toți elevii din România vor avea situațiile încheiate, indiferent dacă au primit sau nu vreo notă în semestrul al doilea al anului școlar.

Ministerul Educației și Cercetării a explicat cum vor primi note elevii din ciclul primar dar și cei care sunt la gimnaziu, licee ori școli profesionale.

Cum se încheie situațiile școlare în ciclul primar

În ciclul primar, Ministerul Educației și Cercetării a stabilit patru scenarii în ceea ce privește încheierea mediilor pe semestrul al II-lea și, implicit, media anuală.

În prima situație, dacă elevul are cel puțin două calificative primite în orele desfășurate în semestrul al II-lea atunci situația școlară se încheie cu aceste calificative.

În cazul în care elevul are doar un calificativ, cel de-al doilea poate fi primit ca urmare a activității desfășurate în mediul online.

În situația unui singur calificativ și a imposibilității valorificării activității online, al doilea calificativ va fi media din primul semestru al anului școlar 2019 – 2020.

În fine, dacă elevul nu a primit niciun calificativ până la închiderea școlilor media pe semestrul al doilea va fi media obținută pe primul semestru, care devine astfel media anuală.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Izolete din folie de solar la Spitalul Municipal Urziceni.

Ce se întâmplă cu elevii rămași corigenți pe primul semestru

Ministerul Educației și Cercetării a explicat cum vor fi notați elevii din învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional.

În cazul fericit al existenței a cel puțin două note pe semestrul al II-lea, media se încheie cu aceste note.

Dacă există o singură notă și se poate valorifica activitatea online, profesorii vor acorda o a doua notă pentru încheierea mediei semestriale.

O singură notă dar fără posibilitatea cuantificării activității în mediul online va face ca nota a doua să fie automat media obținută în primul semestru.

Pentru cazurile în care nu există nicio notă pe semestrul al II-lea, elevii vor avea ca medie anuală media obținută în primul semestru al anului școlar.

O situație specială apare în cazul elevilor cu medii pe primul semestru mai mici de nota 5.

Cadrele didactice, împreună cu elevii aflați în această situație neplăcută, stabilesc o dată la care elevii pot susține lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat iar nota obținută devine medie anuală (pe modelul examenului de corigență).

Documentul integral al Ministerului Educației și Cercetării poate fi consultat AICI!

Related posts