Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Încă două cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus

O asistentă și o infirmieră din Spitalul Municipal Urziceni au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Încă două cadre medicale din județul Ialomița au primit rezultate pozitive la testul de coronavirus.

O asistentă medicală și o infirmieră din Spitalul Municipal Urziceni au fost internate la Institutul Matei Balș din capitală, anunță www.barikada.ro.

Cele două cadre medicale fac parte dintr-un lot de peste 50 persoane testate în ultimele zile.

Este vorba de medici, asistenți medicali, infirmieri și personal al Spitalului Municipal Urziceni iar rezultatele testelor au început să fie comunicate Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

În afara celor două cadre medicale pozitive au ieșit și testele a patru persoane din Bărbulești, localitate serios afectată de coronavirus, internate în unitatea medicală.

Acestea au fost transferate la Spitalul Municipal Fetești, spital-suport COVID-19, dar și la Spitalul Orășenesc Țăndărei, unde așteaptă eliberarea unui pat și transferul la Fetești.

Alte cadre medicale din secțiile Chirurgie și Pediatrie ale Spitalului Municipal Urziceni vor fi testate în următoarele zile.

CITEȘTE ȘI: ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN VREME DE PANDEMIE: Ministerul Educației și Cercetării anunță cum vor fi notați elevii pentru ultimul semestru

În total, conform datelor oficiale, din cele 180 persoane cu coronavirus din Ialomița 15 sunt din municipiul Urziceni.

Nouă dintre cei infectați cu noul coronavirus în Ialomița lucrează în sistemul medical din județ.

Cele mai grave cazuri au fost tratate de Spitalul Județean de Urgență Slobozia

35 dintre cei declarați bolnavi de COVID-19 au fost tratați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Cadrele medicale infectate în Ialomița nu apar în raportările oficiale

Cea mai mare unitate medicală din județul Ialomița a preluat cazurile cele mai grave în condițiile în care Spitalul Municipal Fetești nu are decât trei ventilatoare folosite în secția ATI.

Pot spune că ne-am descurcat bine, în cadrul personalului medical avem un singur caz de îmbolnăvire. Am avut o avalanșă de pacienți din Țăndărei care ne-au ascuns adevărul, nu ne-au spus cu ce persoane au intrat în contact., a explicat situația Mariana Iancu, managerul unității medicale.

Managerul Spitalului Județean de Urgență dă asigurări că deține stocul necesar de medicamente și materiale de protecție specifice luptei cu pandemia de coronavirus.

Related posts