Administrație Favorite 

LOCUINŢE CONSTRUITE NELEGAL: Consiliul Judeţean Ialomiţa vrea să acopere ilegalităţi comise de Primăria Urziceni

SCANDALOS. Două case au răsărit pe un teren deţinut de Consiliului Judeţean în Urziceni cu autorizaţii de construcţie emise de Primăria municipiului. Ca să acopere măgăria administrativă a primarului Constantin Sava şeful Consiliului Judeţean vrea să emită o hotărâre de concesionare retroactivă a terenului!

Povestea a doi cetăţeni din Urziceni demonstrează încă o dată că totul este posibil în oraşul condus de primarul liberal Constantin Sava. Beneficiind de clemenţa suspectă a edilului, aceştia şi-au construit case pe un teren ce nu aparţine municipalităţii ci Consiliului Judeţean Ialomiţa, teren obţinut iniţial de proprietarii locuinţelor în urma unor procese la care Primăria Urziceni a făcut act de prezenţă, că doar nu era terenul ei!

Hai să mimăm că ne judecăm!

Consiliul Judeţean Ialomiţa deţine pe strada Regiei un teren în suprafaţă de 5.779,219 mp. O suprafaţă suficient de mare pentru ca după mintea fostului preşedinte Vasile Silvian Ciupercă pe ea să răsară ditamai parcul industrial. Proiect rămas în fază de proiect pentru care însă s-au tocat de câteva ori fonduri pentru studii de fezabilitate şi alte hârţoage inutile. Culmea ridicolului, parte dintre acestea s-au făcut chiar şi după ce două loturi a câte 560 metri pătraţi din terenul mare fuseseră date prin decizii ale Judecătoriei Urziceni către două persoane fizice din localitate, fără ca măcar proprietarul de drept al terenului să ştie acest lucru!

Cum s-a putut aşa ceva, v-aţi putea întreba… Ei bine printr-un ciudat parteneriat public-privat, cu municipiul Urziceni de partea publică şi cei doi cetăţeni pe persoană fizică. Cei din urmă au solicitat în toamna anului 2007, fix în acelaşi moment, să li se recunoască dreptul de proprietate pentru câte o parcelă de 560 metri pătraţi, parte din terenul mare de 5779,219 mp. Cele două solicitări au intrat concomitent pe rolul Judecătoriei locale care a trecut la analiza documentelor şi la audierea părţilor. Un fel de-a spune audiere pentru că în calitatea sa de pârât Municipiul Urziceni nu s-a spetit să apere avuţia locală pentru simplul motiv că oamenii din conducerea instituţiei ştiau că terenul nu le aparţine! În aceste condiţii de ce să aperi un bun care nu-i al tău, nu-i aşa?

Şi dacă mai spunem că „apărătorul” Primăriei a fost avocatul Lidun Antonescu, consilier municipal PNL, amicul de-o viaţă şi colegul de partid al primarului Constantin Sava, înţelegem de ce procedura de judecată a mers pe repede înainte şi la mai puţin de şase luni (în condiţiile în care oamenii se judecă ani de zile pentru o palmă de pământ) Judecătoria emite sentinţele civile consecutive 249 şi 250 din 28 februarie 2008 iar cei doi reclamanţi primesc drept de proprietate pentru cele două loturi a câte 560 metri pătraţi. Proprietari cu acte-n regulă, cei doi solicită şi obţin de la Primăria lui Sava autorizaţii de construcţie şi pe terenuri apar una lângă alta două case.

Obligaţi să restituie terenul în forma iniţială!

După mai bine de cinci ani Consiliul Judeţean se prinde să a fost deposedat de parte din terenul său şi prin preşedintele Vasile Silvian Ciupercă încearcă să găsească o soluţie comună cu Primăria printr-un schimb de teren. Dacă iniţial Sava a fost de acord, disputele politice cu preşedintele PSD Ialomiţa l-au făcut să se răzgândească iar instituţiei judeţene i-a rămas doar calea justiţiei, prin procese purtate la, aţi ghicit, Judecătoria Urziceni! Şi dăi şi judecă-te din 2014 şi până la sfârşitul anului 2016, atunci când Tribunalul Ialomiţa decide irevocabil că proprietarii caselor au intrat ilegal în posesia terenurilor şi că trebuie să le restituie Consiliului Judeţean Ialomiţa! Şi cum pe loturile cu pricina sunt ditamai casele, acum începe nebunia. Unul dintre proprietari a dispărut în ceaţă iar executorii nu dau de el în vreme ce al doilea solicită să concesioneze ori să cumpere terenul de sub case, nefiind de acord să pună la pământ casa ridicată.

„Constatăm că nu prea avem vinovaţi la această dată. Consiliul Judeţean nu a fost parte în proces, nu avea cum să ştie de el din moment ce ei s-au judecat cu Primăria Urziceni. Mi-am făcut datoria să vă informez despre situaţia celor două terenuri. Optăm pentru concesionarea terenurilor…” (VICTOR MORARU, preşedinte Consiliul Judeţean Ialomiţa)

Ajunşi în acest punct, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, mânat de la spate de prietenia care-l leagă de primarul Constantin Sava, a solicitat consilierilor judeţeni să fie de acord cu elaborarea unei hotărâri de Consiliu Judeţean prin care terenul mutat ilegal din proprietatea judeţului în cea privată să fie concesionat proprietarilor de locuinţe. „Constatăm că nu prea avem vinovaţi la această dată. Consiliul Judeţean nu a fost parte în proces, nu avea cum să ştie de el din moment ce ei s-au judecat cu Primăria Urziceni. Mi-am făcut datoria să vă informez despre situaţia celor două terenuri. Optăm pentru concesionarea terenurilor…”, a comunicat Victor Moraru colegilor din Consiliul Judeţean la şedinţa de joia trecută. Cum liberalii îşi apără primarul iar social-democraţii execută fără să gândească orice le cere Moraru, cu doar trei abţineri consilierii judeţeni au fost de acord să acopere ilegalităţile făcute de Constantin Sava pe terenul Consiliului Judeţean şi să ofere o concesiune care să pună batista pe ţambal într-o nouă şmecherie administrativă pe lângă lege orchestrată de primarul de Urziceni.

Related posts