Favorite Politică 

Marcel Ciolacu: „Nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, arată cu degetul spre Consiliul Concurenței atunci când vine vorba de scumpirea carburanților.

Marcel Ciolacu, șeful Partidului Social Democrat, consideră incorecte scumpirile în lanț la motorină și benzină și cere imperios Consiliului Concurenței să intervină în stoparea acestui fenomen.

Liderul social-democraților este convins că o diminuare a TVA (taxa pe valoare adăugată) la carburanți va duce nu la reducerea prețurilor ci la o creștere, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în Germania.

Nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Ați văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA și carburantul s-a scumpit.

Ce mă mir eu este altceva, 120 dolari pentru un baril era și acum un an sau doi iar la pompă aveam un preț de 7,8 lei pe litru iar acum este tot 120 dolari barilul iar prețul este peste 9 lei.

Ce fac cei de la Consiliul Concurenței? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenței își dau demisia și lasă pe unii să facă niște anchete în timp real?”, este de părere Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a anunțat că în câteva zile Guvernul României va adopta o ordonanță privind măsurile de antispeculă.

Este necesară ordonanța antispeculă pentru ca Guvernul să aibă instrumente clare pentru a interveni acolo unde prețurile nu sunt stabilite corect pentru că de 5 ani așteptăm o anchetă a Consiliului Concurenței în ceea ce privește prețul carburanților.”, a mai adăugat Ciolacu.

Related posts