Favorite Social Viața la țară 

Mihail Kogălniceanu: Limitatoare de viteză montate pentru siguranța localnicilor

Mihail Kogălniceanu: Primăria a decis montarea pe carosabil în cinci zone din localitate a unor limitatoare din cauciuc pentru reducerea vitezei de deplasare a vehiculelor.

Cinci limitatoare de viteză au fost montate în comuna Mihail Kogălniceanu pentru a-i determina pe cei care tranzitează localitatea să reducă viteza de deplasare.

Un dispozitiv de calmarea traficului a fost montat în fața școlii, într-o zonă aflată între unitatea școlară și parcul din comună, două în centrul localității, în proximitatea trecerilor de pietoni, un altul lângă terenul sintetic și încă unul pe strada Barierei.

De comun acord cu cei din conducerea școlii și pe baza unor discuții cu cetățenii care ne-au sesizat anumite zone în care se circulă cu viteză am stabilit cele cinci locații. Ar mai necesare vreo două-trei dar atât am avut bani acum. Cu siguranță, dacă vom constata că sunt eficiente vom mai monta.”, spune Mihăiță Barbu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Cele cinci limitatoare de viteză au fost montate pe segmente de drum comunal. Deși de ele ar fi nevoie mai ales pe drumul județean, mult mai circulat, montarea acestora nu este posibilă fără avizul celor de la Consiliul Județean Ialomița, instituție ce are în administrare arterele județene.

Pentru drumurile județene ne trebuie sprijin de la Consiliul Județean Ialomița. Patru – cinci dispozitive ar fi bune mai ales în zona stațiilor de autobuz, mai ales că nu avem refugii.”, a adăugat primarul localității.

Related posts