Eveniment Favorite 

Marian Neacșu, candidatul Pro România cu salariul de bugetar de peste 9 milioane lei vechi pe zi

Marian Neacșu a încasat în 2019 un salariu total de 3,36 miliarde lei vechi ca vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Marian Neacșu este primul pe lista Pro România pentru Camera Deputaților. Fost președinte al PSD Ialomița, Marian Neacșu a virat și mai spre stânga și s-a dus glonț la partidul lui Victor Ponta.

Marian Neacșu, fost secretar general al PSD, a fost unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Liviu Dragnea. Cel puțin atâta timp cât acesta a contat în PSD.

Fidelitatea șefului Pro România Ialomița pentru Liviu Dragnea a fost probată ani la rând prin susținerea necondiționată a fostului lider PSD, acum aflat după gratii.

L-a însoțit și l-a apărat vocal ori de cât ori Liviu Dragnea a vizitat sediul DNA, fiind printre puținii lideri social-democrați care s-au expus public în astfel de acțiuni.

Ce a primit la schimb Marian Neacșu? O slujbă la stat, normal, și nu una oarecare, ci ditamai vicepreședinte la ANRE. Funcția ca funcția, dar salariul conta înainte de toate.

Ce salariu lunar îi plătesc alegătorii candidatului Pro România?

Declarația de avere a lui Marian Neacșu, depusă la momentul înregistrării candidaturii la Camera Deputaților din partea Pro România, vorbește de la sine despre bătaia de joc pe care statul o administrează zi de zi omului de rând.

336.775 lei, adică trei miliarde trei sute șaizeci și șapte milioane șaptezeci și cinci mii lei, este salariul pe anul 2019 care a intrat în buzunarul lui Marian Neacșu.

Da, ați înțeles bine, omul care v-a mângâiat drăgăstos pe umeri în campania electorală alături de alt bugetar de lux, Victor Moraru, a câștigat anul trecut, în medie, într-o singură zi, inclusiv sâmbăta și duminica, peste 9 milioane lei vechi.

Dacă spunem că pensia minimă garantată, venit pentru mii de bătrâni din Ialomița, a fost anul trecut de puțin peste 7 milioane lei vechi, înseamnă că Marian Neacșu a fost plătit în fiecare lună cu aproape 40 (patruzeci) de pensii luate de cei mai săraci bătrâni ialomițeni.

Ce a făcut Marian Neacșu peste acești bani? A activat ca vicepreședinte al ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei), funcție făcută cadou anul trecut cu votul parlamentarilor, inclusiv a celor din PSD.

Vă gândiți că a fost vreun concurs, examen, ceva de genul ăsta? Nicidecum! Totul s-a făcut prin analiza C/V-ului!

Ce face un vicepreședinte din ANRE? Potrivit site-ului instituției publice, cei doi vicepreședinți reprezintă ANRE în cazul indisponibilității temporare a președintelui.

De unde își ia ANRE banii pentru asemenea salarii de nabab? Din taxe stabilite de instituție și încasate de la societățile comerciale din domeniul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, firme care, normal, descarcă ulterior taxele pe tarifele percepute clienților din România. Printre ele și ENEL.

Veniturile proprii ale ANRE provin din tarife percepute pentru acordarea de licențe, autorizații și atestări, contribuții anuale percepute operatorilor economici reglementați din sectorul energiei electrice și termice și al gazelor naturale, precum și din fonduri acordate de organisme internaționale, nivelul acestora se stabilește anual prin ordin al ANRE, în condițiile legii.”, reprezintă, oficial, sursa veniturilor instituției bugetare care își permite să achite un salariu de peste 3,3 miliarde lei vechi pe an doar pentru un vicepreședinte.

Related posts