Administrație Favorite Finanţări Politică 

Marian Pavel: „Îmi pare rău că Alexandru Potor pleacă de la Consiliul Județean dar mă bucur pentru câștigul pe care-l va avea Slobozia cu el primar”

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean, l-a felicitat pe administratorul public pentru cea mai mare finanțare nerambursabilă obținută.

Marian Pavel a intrat în istoria administrativă județeană drept președintele de Consiliul Județean Ialomița în mandatul căruia a fost obținută cea mai mare finanțare cu fonduri nerambursabile.

Este vorba de reabilitarea și modernizarea mai multor sectoare de drumuri județene și realizarea de piste de biciclete, o investiție de aproximativ 274 milioane lei, echivalentul a circa 55 milioane euro.

Un succes al echipei de implementare condusă de Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița, cel care a făcut ca gradul de absorbție al fondurilor europene la finalul anului 2023 să atingă o valoare imposibil de anticipat la semnarea contractelor de finanțare, mai exact 98,20% din totalul sumelor contractate.

CITEŞTE ŞI: CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA A AVUT UN AN ISTORIC: 98.20% GRAD ABSORBŢIE, ECHIVALENTUL A 59 MILIOANE EURO

Marian Pavel: „Este un succes al echipei lui Alexandru Potor, căruia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru Ialomița în ultimii 4 ani!”

 Marian Pavel le-a mulțumit colegilor din Consiliul Județean care au lucrat la documentația prin care instituția pe care o conduce din anul 2020 a obținut cea mai mare finanțare cu fonduri nerambursabile dar și celor din ADR 3 Sud-Muntenia, pe care i-a numit parteneri în obținerea acestei performanțe administrative.

Decizia lui Alexandru Potor, administratorul județului Ialomița, s-a dovedit a fi una foarte bună atunci când a decis să lucreze pentru obținerea unei finanțări de circa 55 milioane euro, cea mai mare investiție ce se va realiza în județul Ialomița. Au fost luni de muncă, au fost presiuni, au fost momente în care ne-am temut că am putea ieși din termen și vom rata depunerea documentelor în perioada optimă pentru a primi finanțarea.”, a spus Pavel la prezentarea investiției.

El recunoaște că au fost presiuni pe toți cei implicați, în primul rând asupra administratorului public care își lua în fiecare dimineață „mângâieri” de la șeful instituției județene, și până la șoferul Consiliului Județean Ialomița, obligat să alerge peste tot pentru a obține avize și semnături de la persoane abilitate.

„Lucrurile acestora nu s-ar fi realizat dacă nu am fi funcționat ca o echipă. Este cea mai frumoasă echipă cu care am lucrat în cei 28 de ani de perioadă în care am activat în administrație. Este o echipă profesionistă, o echipă foarte bine coordonată de Alexandru Potor.”, a adăugat Marian Pavel.

Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru Ialomiţa și îmi pare rău că după alegerile locale din luna iunie Alexandru Potor ne va părăsi pentru a deveni primarul Municipiului Slobozia. Este o certitudine că acest lucru se va întâmpla. Dar, în același timp, îmi pare bine pentru Slobozia. (MARIAN PAVEL, preşedinte Consiliul Judeţean Ialomiţa)

„Cred că siguranța colectivului și a celor din Consiliul Județean Ialomița a stat în Alexandru Potor, omul care a găsit răspunsurile și, mai ales, rezolvările la toate piedicile ivite în procesul obținerii finanțării. Este un moment unic pentru județul Ialomița dar îmi doresc să urmeze și altele, iar această finanțare de 55 milioane euro, cea mai mare în acest moment, în doi-trei ani, să treacă pe locurile 3 – 4 ca valoare.”, a mai spus Marian Pavel.

Related posts