Favorite Politică 

MARIAN PAVEL, PREȘEDINTE PSD Ialomița: „PSD a fost și a rămas principala forță politică din Ialomița”

INTERVIU. Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor europarlamentare și a anunțat că următoarele trei tururi de alegeri vor arăta ca PSD rămâne cel mai iubit partid din județ.

PSD rămâne în continuare principalul partid din județul Ialomița, cu peste 30% din totalul voturilor date de cei 98.156 alegători prezenți la urne duminică, 26 mai. PNL ocupă locul 2 cu 26,09% iar Alianța 2020 USR PLUS a obținut 14,67% grație aportului mediului urban. Rezultate care-l mulțumesc și-l nemulțumesc în egală măsură pe Marian Pavel, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat.

Domnule Marian Pavel, cum se văd rezultatele alegerilor europarlamentare din perspectiva PSD?

La nivel județean am decis să aștept și se pare că am făcut bine, ca apele să se liniștească, fiecare dintre noi să ne facem o analiză, să vedem ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare. Nu sunt rezultate să ne mulțumească, ne-am dorit un scor de peste 40%, chiar și 50% pe fondul unei mobilizări exemplare, o țintă de 35.000 de voturi pentru PSD. Comparativ cu 2014 am avut peste o mie de voturi în plus numai că prezența la vot a fost una care a schimbat major rezultatele alegerilor. Dincolo de prezența mare la vot sunt listele suplimentare, sunt aproape 13.000 de alegători pe listele suplimentare, lucru ce nu se va întâmpla la alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Dacă am face o analiză pe fiecare localitate comparativ cu alegerile europarlamentare din 2014 vom observa că inclusiv la Slobozia am avut un număr mai mare de voturi față de acum cinci ani.

PSD rămâne principala forță politică din Ialomița deși ecartul dintre noi și PNL nu mai este același, suntem la doar cinci procente în față. Ne vom canaliza pe următoarele trei alegeri pe care le avem până la sfârșitul anului viitor și, cu siguranță, PSD le va câștiga pe toate în județul Ialomița.” (MARIAN PAVEL, președinte PSD Ialomița)

Ce a înțeles PSD din rezultatul alegerilor europarlamentare?

Electoratul are întotdeauna dreptate iar în Ialomița PSD are zece procente peste media națională. Îmi doresc ca la alegerile prezidențiale să câștigăm iar acum important este să identificăm candidatul cel mai bun, important este să intrăm într-o competiție onestă și corectă, important este să învățăm din această campanie electorală și de ceea ce ne-au transmis cetățenii. Am înțeles că nu este suficient să te ocupi de guvernare, că nu este suficient să duci măsuri bune, din punctul nostru de vedere, în zona socială și nu numai, ci este foarte important ceea ce comunici și ce mesaje transmiți.

Tema justiției este definitiv închisă pentru PSD”

Cât de mult a contat tema justiției în stabilirea scorului electoral?

A fost factorul decisiv și de aceea am stabilit la nivel de partid că tema justiției este închisă pentru că indiferent ce am făcut noi a contat mai puțin, am fost catalogați penali, a fost o campanie susținută timp de doi ani și jumătate împotriva unui om, a fost o ură care a crescut și care s-a transferat către partid. Liviu Dragnea nu este singurul vinovat, parte dintre noi suntem vinovați pentru acest scor dar în momentul de față trebuie să înțelegem că numai uniți putem trece mai departe.

Asta înseamnă că PSD nu iese de la guvernare?

Bineînțeles, vreau să le transmit cetățenilor care ne-au votat că în anul 2016 am primit un mandat de patru ani și nu vom ieși de la guvernare. Dacă va exista o moțiune de cenzură și se va forma o altă majoritate atunci datele problemei se schimbă. Însă în momentul de față s-a demonstrat prin alegerea președintelui Camerei Deputaților că am avut majoritate iar la Senat majoritatea este stabilă, PSD are 68 de parlamentari față de o majoritate de 69.

Rezultatele mai slabe au învolburat apele în PSD, Victor Moraru se simte atacat de ceea ce el a numit sistemul mafiot din partid…

Din punctul meu de vedere și al colegilor din PSD Ialomița Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a greșit. În momentul în care a asociat PSD și o parte a presei cu sistemul mafiot va trebui să explice acest lucru. Și în partid, dar și presei. M-am întâlnit cu domnul Moraru dar nu am discutat pe această temă, ar fi fost fair-play din partea dânsului ca înainte de a face astfel de declarații să discute cu mine. Nu eu decid ce se va întâmpla cu Victor Moraru, eu am avut mereu mesaje de unitate. Victor Moraru și-a dorit foarte mult să candideze la președinția partidului dar din 62 de primari și președinți de organizații locale PSD eu am luat 47 de voturi iar el doar 15. De atunci și până astăzi am făcut doar apel la unitate. Am spus și o repet, Victor Moraru este președintele Consiliului Județean cu susținere PSD. Nu eu sunt cel care ia decizii împotriva unui om din PSD ci Comitetul Executiv. PSD este un partid viu și nu stă într-o persoană, au fost Gheorghe Savu, Silvian Ciupercă, Marian Neacșu iar acum Marian Pavel. Cu siguranță va veni cineva și după Pavel, o persoană mai tânără decât mine. Important este ca atunci când simțim că ne-am erodat, indiferent de funcția pe care o ocupăm, să facem un pas în spate.

Related posts