Administrație Favorite Social 

Mătura, favorita primarilor de Slobozia în lupta cu praful

Mătura rămâne principala armă de combatere a prafului de pe străzile municipiului reședință de județ.

Mătura a fost, este și, din nefericire, va fi favorita primarilor de Slobozia în lupta cu praful, într-o capitală de județ dintr-o țară care se mândrește că face parte din Uniunea Europeană.

Alexandru Stoica, Adrian Mocioniu sau Dragoș Soare, primarii municipiului reședință de județ în ultimii 10 ani și-au bătut joc de locuitorii pe care-i „parfumează” din plin zi de zi cu praful ridicat de măturători la orice oră a zilei.

Mai puțin noaptea, căci, nu-i așa, primarii „europeni” de după Revoluție nu pot copia obiceiurile nenorociților de comuniști care trimiteau măturătorii pe străzi noaptea.

Praf din belșug pentru elevi și părinți

Miercuri, 22 iunie, ora 8.00. Primar de Slobozia este Dragoș Soare, PNL. Este dimineața unei zile de examen de bacalaureat iar în zona Colegiului Național „Mihai Viteazul” zeci de elevi și alte zeci de părinți așteaptă cu emoție a treia probă a examenului maturității, ediția 2022.

Seninul unei zile de vară autentică este anulat însă de o mătură mânuită vârtos pe trotuarul din zona unității de învățământ și printre mașinile parcate pe marginea drumului.

Cod portocaliu de furtună? Nu, doar cod cenușiu de praf împrăștiat cu veselie în toate părțile!

Măturătoarea abia se mai vede din norul de praf ridicat la mulți metri înălțime. La fel și trecătorii, elevi, părinți ori ghinioniști care au fost surprinși în zonă de acțiunea de măturare.

Unii dintre ei își acoperă instinctiv nasul și gura, alții înjură primarul ori pe cretinul care conduce operațiunea, mai puțini se iau de cea care mătură. Oricum ea nu are vreo vină, dobitocii sunt mult mai sus pe schema de personal. Și de plată!

Aceeași mătură, același praf, alt primar

27 iunie 2016, altă zi de vară. Primar de Slobozia este Adrian Mocioniu, PSD. O mătură agitată la fel de abitir în centrul municipiului ridică praful direct în nasul și pe hainele trecătorilor.

Cea care mânuiește măturoiul ridică din umeri a neputință și se apără de vorbele de ocară ale trecătorilor spunând că ea execută un ordin, că nu-i convine că oamenii se iau de ea dar nu are ce face, nu-și permite să-și piardă locul de muncă.

Așa că-și vedere impasibilă de ridicat praful de pe asfalt, în fapt o operațiune de mutare a acestuia câțiva metri mai încolo, tot pe asfalt ori pe trotuar, nimic altceva.

Domnule primar Adrian Mocioniu, v-ar plăcea să vă “parfumeze” măturătorii când veniți pe jos dimineața la serviciu, ori la prânz, pe căldura de foc, când plecați să serviți masa? Nouă nu ne place, așa că așteptăm o primă și necesară decizie în acest sens în noua calitate de primar! PS: femeia cu mătura a spus că degeaba sesizăm, că știe ea sigur că pe ăia de la Primărie îi doare în cot!, îi adresam primarului o întrebare pe Facebook în iunie 2016.

Interesant este că femeia cu mătura ne-a „încurajat” la momentul respectiv și ne-a asigurat că, cităm: „Pe cei de la Primărie îi doare în cot”. Și câtă dreptate a avut!

Căci în patru ani de mandat Mocioniu și-a plimbat fizicul doar cu mașina Primăriei, nu care cumva să i se așeze praful pe costumul de primar, plătit cu vârf și îndesat de slobozenii rămași și împrăfuiți, și cu banii luați!

Și-a mai făcut ceva: ajutat de mașinăria de vot PSD din Consiliul Local Slobozia a mărit tarifele și, implicit, plățile pentru măturatul stradal. Pardon, mutat praful de colo-colo!

Praf este, ca și prostia, infinit iar facturile curg. Și se achită social-democrat și liberal!

Praful ridicat obsesiv de măturători pe străzile municipiului Slobozia creează, pe lângă disconfort și atac la sănătatea trecătorilor, o justificare pentru plata lunară a facturilor emise de operatorul de salubritate către Primăria Slobozia.

Pe care instituția le achită fără să comenteze, impasibilă la solicitările repetate ale locuitorilor să se renunțe la această mizerie numită măturat stradal de dimineața și până seara.

Banii au curs, fie că Primăria Slobozia că a fost condusă de primarul Alexandru Stoica, PSD, artizanul aducerii în Slobozia a firmei de salubritate a social-democraților din Constanța, de primarul Adrian Mocioniu, PSD, de departe catastrofa administrativă a istoriei post-decembriste la Primărie, ori de actual primar european și modern în gândire și proiecte, Dragoș Soare, PNL. 

CUM SE CALCULEAZĂ ȘI SE FACTUREAZĂ: Turbo-măturătorii Polaris Constanța acționează pe străzile municipiului Slobozia

Related posts