Administrație Favorite Finanţări 

Drumul expres ce trece prin Slobozia a ajuns la momentul studiului de fezabilitate

Drumul expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Călărași – Chiciu este cu un pas mai aproape de implementare.

Drumul expres ce trece prin municipiul Slobozia a ajuns la etapa demarării procedurilor de achiziție publică a serviciilor de întocmire a studiului de fezabilitate.

Se urmărește întocmirea D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) și identificarea alternativelor de traseu.

Se ia în calcul atât lărgirea la patru benzi de circulație a unor porțiuni din actuala rută cât și realizarea de la zero a unor porțiuni de traseu.

Se analizează și variantele unor centuri ocolitoare, cum este cea a municipiului Slobozia, prin zona de est, intrarea dinspre Drajna, cartierul Bora și ieșire spre drumul european Slobozia – Brăila.

Mă bucur că a fost demarată procedura de achiziție a studiului de fezabilitate. Este un pas important în implementarea unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din România.”, a transmis Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Drum expres realizat cu fonduri europene

Drumul expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Călărași – Chiciu este un proiect ambițios al mai multor județe din sud-estul României.

Consiliile Județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași s-au asociat în vederea obținerii finanțării pentru această importantă șosea ce va asigura accesul facil spre Autostrada Soarelui și, implicit, spre București, Constanța, dar și spre Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei de la Chiciu.

Drumul expres TransRegio are o lungime estimată de 150 kilometri iar pentru finanțarea este asigurată prin POIM pentru partea de proiectare.

După realizarea documentației tehnice proiectul va fi depus pentru obținerea fondurilor de execuție prin Programul Operațional de Transport.

Finanțarea este depusă pe fonduri europene pe POIM pentru partea de proiectare și urmează ca după realizarea documentației tehnice, proiectul să fie depus pe Programul Operațional De Transport.

Related posts