Favorite Sport 

MIERCURI, ORA 17.00, STADIONUL „1 Mai”: Unirea 2 Slobozia şi FC Urziceni îşi dispută calificarea în Cupa României

FOTBAL. Echipa a doua are ca obiectiv câştigarea Cupei României şi pentru acest lucru trebuie să treacă astăzi, pe stadionul Municipal din Slobozia, de echipa FC Urziceni. În etapa precedentă trupa de tineri s-a impus fără probleme cu 4 la 1 în faţa echipei Recolta Gheorghe Doja.

„Vom discuta şi vom alege cea mai bună varianta pentru cei de la echipa a doua, vom vedea plusurile şi minusurile pentru a stabili cum este cel mai bine pentru ei, pentru progresul lor fotbalistic. Până atunci vorbim şi acţionăm la prezent şi cele două echipe din liga a cincia, seniori şi juniori, au ca obiectiv clasarea pe primul loc la finalul campionatului. Echipa a doua trebuie să câştige şi Cupa României la nivel judeţean.”, a anunţat Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia. El recunoaşte că se analizează în acest moment viitorul acestei echipe pentru o decizie doar în favoarea fotbaliştilor. Dacă în sezonul 2016 – 2017 echipa de juniori republicani A era înscrisă în campionatul specific vârstei ar fi făcut parte dintr-o grupă în care erau şapte echipe, trei formaţii din Galaţi, două din Brăila, una din Tulcea şi una din Călăraşi. Câştigarea acestei grupe nu ar fi fost urmată de o calificare într-o etapă superioară alături de câştigătoarele celorlalte grupe. Acest lucru este posibil doar în Liga Elitelor, dar pentru a participa acolo este nevoie de un anumit număr de jucători. „Trebuie spus lucrurilor pe nume. La echipa mare trebuie să ai în teren în orice moment trei jucători sub 19 ani. Pe bancă trebuie să mai ai cel puţin trei la fel de tineri, şi iată, sunt deja şase jucători, fotbalişti care-ţi dispar din lotul echipei de juniori A, locul acestora fiind ocupat de jucători şi mai mici. Nu ai de aceeaşi valoare suficienţi jucători ca să nu se simtă în jocul echipei de juniori că-ţi lipsesc şase fotbalişti de bază. Şi astfel eşti obligat să trimiţi pe teren copii mai mici decât adversarii direcţi, lucru ce creează un handicap valoric.”, expune situaţia managerul Ilie Lemnaru. Acesta este motivul pentru care la nivelul ligii a treia echipele ce au şi formaţii de juniori A le poţi număra pe degetele de la o singură mână.

Probleme mari de calendar

Varianta promovării în liga a patra a echipei a doua implică meciuri sâmbăta, adică în aceeaşi zi în care joacă şi echipa mare şi, evident, toţi cei şase fotbalişti sub 19 ani luaţi în lot de Ion Ionescu nu mai pot evolua şi la echipa a doua. Se pot muta meciurile de pe teren propriu ale echipei mari vinerea şi cele ale juniorilor A duminica dar doar în situaţiile în care nu sunt echipe de juniori ce joacă meciurile doar sâmbăta. „Este un dezavantaj foarte mare ce va cântări enorm în decizia luată. Aşteptăm să vină din urmă grupele de copii 2005 – 2006, unde avem cel puţin 25 – 30 de jucători, dar mai avem de aşteptat ori noi trebuie să luăm decizia acum.”, spune Ilie Lemnaru.

Conducerea AFC Unirea 04 Slobozia nu a renunţat la ideea unei promovări în liga a doua chiar din acest sezon. Prima condiţie este fotbalistică şi presupune ca Soare şi compania să termine campionatul pe locul 2, ceea ce depinde doar de ei din moment ce Unirea Slobozia ocupă acum această poziţie şi se află cu două puncte peste Viitorul 2 Constanţa şi Viitorul Domneşti, formaţiile de pe locurile 3 şi 4. A doua condiţie este legată de o eventuală decizie a Federaţiei Române de Fotbal ca în cazul neocupării locurilor din liga a doua să organizeze un baraj între formaţii de pe locul doi din cele cinci serii de liga 3 care ar dori să activeze în al doilea eşalon. Ar fi o performanţă mai mare decât cea a precedentei promovări dacă ne gândim că în primul „11” au fost folosiţi ca titulari fotbalişti tineri precum Marc Khalil, Adrian Gherasim, Marian Bucurică sau Mihăiţă Lemnaru (foto), iar pe foaia de rezerve au fost trecuţi fotbalişti născuţi în anii 1998 – 2000, cu toţii proveniţi din grupele de juniori ale AFC Unirea 04 Slobozia!

„Sunt foarte mulţumit de colaborarea dintre cei doi antrenori, Ion Ionescu şi Costea Enache, munca celor doi a făcut uşoară trecerea la un nivel superior a tinerilor jucători. Este meritul lor şi trebuie apreciaţi pentru asta!” (ILIE LEMNARU, manager AFC Unirea 04 Slobozia)

Related posts