Favorite Sănătate 

Ministerul Sănătății pregătește bani pentru personalul medical implicat în campania de vaccinare

Ministerul Sănătății propune 100 lei pe oră în cazul medicilor, 50 lei pentru asistenți și 25 lei pentru registratori.

Ministerul Sănătății pregătește un act normativ pentru plata personalului medical implicat în campania de vaccinare împotriva Covid-19, document ce va fi pe masa Guvernului în ședința Executivului de săptămâna viitoare.

Este vorba de bani ce se vor plăti medicilor, asistenților medicali care fac vaccinul și registratorului care înregistrează persoana căreia i se administrează prima, respectiv a doua doză din vaccinul Pfizer-BioNTech.

Sumele propuse în OUG – dar sunt mai degrabă propuneri – 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentă și 25 de lei pentru registrator, sume pe oră. Sunt sume brute.”, a anunțat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, vineri seară la Digi 24.

Altfel spus, pentru patru ore de vaccinare, unui medic i-ar reveni 400 lei, unui asistent medical 200 lei și unui registrator 100 lei, sume din care se va opri impozitul.

Ministrul Sănătății consideră normal ca personalul medical care participă la procesul de imunizare a cadrelor medicale, a persoanelor vulnerabile și, într-un final, a populației, să primească bani pentru vaccinare.

Pot să câștige bani și este firesc. Un lucru de care trebuie să ținem cont este că costurile gestionării pandemiei sunt de zeci, de sute de ori mai mici decât cele pe care trebuie să le suportăm zilnic – de la afaceri închise, școală închisă și alte limitări, ca să nu mai menționăm frica.”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Sumele necesare pentru plata personalului medical implicat în campania de vaccinare împotriva Covid-19, de ordinul zecilor de milioane de euro, vor fi asigurate din fondurile europene alocate statelor Uniunii Europene în campaniile medicale de luptă împotriva noului coronavirus.

Pe lista persoanelor propuse să fie retribuite suplimentar în campania de luptă împotriva Covid-19 se găsesc și medicii de familie dar ministrul Sănătății nu a avansat nicio sumă de plată în cazul acestora.

Related posts