Favorite Politică 

USR-PLUS Ialomița solicită 63.733 lei de la bugetul de stat, cheltuieli electorale pentru alegerile parlamentare

USR-PLUS Ialomița a depus la Autoritatea Electorală Permanentă documentele justificative privind veniturile și cheltuielile electorale pentru alegerile din 6 decembrie.

USR și PLUS au depus separat documentele privind veniturile și cheltuielile în campania electorală pentru alegerea senatorilor și deputaților.

Cele două formațiuni politice care au candidat împreună au avut venituri cumulate de 63.840 lei, din care au cheltuit 63.733 lei, bani pe care USR-PLUS i-a solicitat acum Autorității Electorale Permanente pentru a-i fi restituiți de la bugetul de stat.

USR-PLUS nu a reușit să obțină nici măcar un singur mandat de parlamentar din cele 6 (doi senatori și patru deputați) alocate județului Ialomița.

Raportat la numărul de voturi obținut de candidați în Ialomița, USR – PLUS a cheltuit 6 lei și 80 bani pentru fiecare dintre cele 4.754 voturi pe lista pentru Senat și 4.613 voturi pentru Camera Deputaților.

PLUS a avut un singur candidat dar a dat mai mult de jumătate din bani

USR a reușit să-și facă un buget de campanie de 28.840 lei în condițiile în care a avut pe cele două liste 7 candidați. Din contribuțiile acestora a strâns 6.650 lei, din donații s-au colectat 19.990 lei iar din bugetul USR la nivel național s-au virat 2.200 lei.

PLUS, cu un singur candidat în Ialomița, a contribuit la bugetul campaniei electorale cu suma de 35.000 lei, reprezentând aproape 55% din totalul veniturilor de campanie.

În ceea ce privește cheltuielile, USR a pus accent mai mult pe campania desfășurată în mediul online (21.000 lei), a plătit pliante și broșuri de 4.320 lei iar pentru plata mandatarului financiar a alocat 3.500 lei.

PLUS, în schimb, a ales să achite mai mult pentru publicitatea electorală de la radio, TV și în presa scrisă (14.180 lei), în comparație cu publicitatea cumpărată în mediul online (12.532 lei).

Pentru afișe PLUS a plătit 780 lei, 4.570 lei au costat pliantele, broșurile și alte materiale electorale, iar mandatarul financiar a primit 2.800 lei.

Documentele justificative au fost depuse la Autoritatea Electorală Permanentă iar după verificarea lor, de la bugetul de stat, USR și PLUS Ialomița vor primi în conturi banii cheltuiți cu respectarea legislației electorale, în cuantum de maxim 63.733 lei.

Conform legii, partidele politice care au obținut la alegeri peste 3% din totalul voturilor valabil exprimate, pe baza documentelor justificative, primesc de la bugetul de stat sumele pe care le-au cheltuit în campania electorală.

Related posts