Eveniment Favorite 

Mirela Nițu: Dacă ne-am lua după prospecte nu am mai înghiți niciun medicament niciodată

Mirela Nițu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Mirela Nițu, unul dintre cei mai cunoscuți medici ai Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, a fost a treia persoană care s-a vaccinat în Ialomița împotriva noului coronavirus.

Ea s-a prezentat la controlul de rutină obligatoriu înaintea primirii dozei de vaccin cu aerul obosit al unui medic trecut prin multe în zece luni de interacțiune cu bolnavi infectați cu Covid-19.

Ar fi bune 14 zile de stat acasă și pentru mine!”, a spus Mirela Nițu în glumă atunci când a fost întrebată dacă a fost infectată, aluzie la perioada de două săptămâni de izolare a persoanelor care se infectează cu noul coronavirus, după care a adăugat că nu are emoții înaintea administrării vaccinului.

Aparatul de măsurat tensiunea a contrazis-o însă și a arătat că emoții pot avea chiar și cadrele medicale călite în atâtea bătălii pe viață și pe moarte.

După administrarea primei doze din vaccinul Pfizer-BioNTech, Mirela Nițu a transmis un apel la încredere în vaccinul care ne poate readuce înapoi cât mai repede viețile de dinainte de pandemie.

Am făcut vaccinul pentru că am considerat că este cazul să înceapă cineva, nu e vorba aici de încredere ori de neîncredere, ci trebuie făcut ceva. Au apărut tot felul de știri și așa cum n-au crezut foarte mulți în acest virus, tot așa nu crede nimeni nici în acest vaccin.”, a spus doamna doctor.

Supărată pe cei care încă mai cred că virusul nu este decât o invenție, ea a adăugat: „Aș fi vrut la un moment dat să invit, dar, din păcate, nu avem cum, să-i invit pe cei care nu cred că există acest virus să vină în izolatoarele noastre și să vadă despre ce este vorba.”

Vă spun eu, este cumplit să vezi un pacient care te privește în ochi și apoi moare liniștit iar tu nu mai poți face nimic pentru el. După ce vezi o astfel de imagine îți dai seama că indiferent ce virus este, creat sau necreat, 5G dau ne-5G, virusul există și trebuie luptat împotriva lui cu toate armele.”(MIRELA NIȚU, medic UPU Spitalul Județean de Urgență Ialomița)

Este drept că lumea este neîncrezătoare în acest vaccin pentru că este făcut foarte repede. Este un vaccin cu totul diferit de alte vaccinuri, nu are ce să ne facă rău și eu sper ca noi, medicii, să fim primii care îl facem și să dăm încredere populației. Nu pot să vă spun dacă am încredere totală în vaccin sau nu am, știu că a trebuit să îl fac, că teoretic nu are ce să se întâmple foarte rău.”, explică Mirela Nițu.

Doamna doctor a vorbit apoi și despre posibile efecte adverse ce pot apărea în cazul administrării vaccinului.

Ca orice medicament ori vaccin, în anumite situații, un caz la un milion, se poate întâmpla ceva neplăcut pacientului. Dacă ne-am lua după prospecte nu am mai înghiți niciun medicament niciodată. Nici măcar pe cele naturale din plante, toate pot crea reacții adverse. Eu spun că trebuie să ne facem acest vaccin și să sperăm că nu vom fi acel caz la un milion de oameni vaccinați.”, a transmis Mirela Nițu.

Nu trebuie să ne uităm doar pe Facebook la tot felul de știri despre care nu știm dacă sunt fake sau nu. Eu consider că trebuie să avem încredere, să uităm rapid de acest an nenorocit 2020 și să intrăm în anul 2021 cu un vaccin care să ne creeze posibilitatea de a fi noi înșine și de a ne bucura de viața noastră de toate zile pe care am cam pierdut-o.” (MIRELA NIȚU, medic UPU Spitalul Județean de Urgență Slobozia)

Este un vaccin împotriva unui virus care nu este unul oarecare. Niciun alt virus nu a fost atât de virulent și nu putem să riscăm. Nu ne considerăm că suntem cobai că ne vaccinăm. Și încă ceva, foarte important, ca să scăpăm mai repede de acest virus poate învățăm să ne spălăm pe mâini suficient de des.”, a mai adăugat medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Related posts