Administrație Favorite Finanţări Viața la țară 

Municipiul Fetești a primit finanțare pentru rețeaua de alimentare cu gaz metan

Municipiul Fetești intră pe lista localităților din Ialomița ce vor avea alimentare cu gaz metan. Proiectul este finanțat de la bugetul de stat.

Municipiul Fetești a primit finanțare pentru rețeaua de alimentare cu gaz metan. De gaz metan va beneficia și comuna Stelnica, comunitate care a decis să se alăture municipiului pentru a-și maximiza șansele de a prinde finanțare.

Municipiul Fetești, singurul proiect finanțat în Ialomița

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat vineri lista celor 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

În total, de la bugetul de stat, aceste investiții majore vor primi 3.854.583.847,09 lei (aproximativ 780 milioane euro) și fac parte dintr-o listă mai mare de proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Din județul Ialomița proiectul investițional de la Fetești este singurul ce a primit undă verde și fonduri pentru implementare.

În total, de la bugetul de stat vor primi bani 105 proiecte depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), proiecte eligibile dar rămase în afara finanțării din fonduri nerambursabile pentru că a fost depășit plafonul alocat POIM.

După finalizarea investițiilor în rețelele de alimentare cu gaz metan se estimează că un număr de 200.000 gospodării vor avea acces la această sursă energetică.

Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem finanțare pentru un proiect așteptat de ani de zile de locuitorii din Fetești și din Stelnica. Aducerea gazelor naturale în cartierele municipiului Fetești a reprezentat, încă de la început, o prioritate pentru administrația noastră. (LAURENȚIU ȘONCHERECHE, primar Fetești)

132,58 milioane lei pentru lucrarea de la Fetești și Stelnica

Extindere rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în cartierele Coloniști, Fetești-Oraș, Vlașca și Buliga din municipiul Fetești și înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comuna Stelnica, județul Ialomița” este numele oficial al proiectului finanțat.

Suma alocată investiției de la Fetești și Stelnica este de 132.588.573,76 lei (aproximativ 26,82 milioane euro).

Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem finanțare pentru un proiect așteptat de ani de zile de locuitorii din Fetești și din Stelnica. Acum ne pregătim de semnarea contractului de finanțare, iar apoi să înceapă execuția pentru că aducerea gazelor naturale în cartierele municipiului Fetești a reprezentat, încă de la început, o prioritate pentru administrația noastră.”, a spus, vizibil fericit, primarul Laurențiu Șonchereche.

Edilul a fost teribil de supărat după ce proiectul gazelor naturale a primit doar 70 puncte la evaluarea celor care gestionează fondurile europene nerambursabile.

Municipiul Fetești a depus la momentul respectiv contestație dar, în paralel, dosarul a fost depus spre finanțare și în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, decizie care s-a dovedit a fi câștigătoare pentru administrația locală.

Related posts