Administrație Favorite Politică 

PSD Ialomița a pus ochii pe șapte localități cu primari de la alte partide. Unii dintre ei vor candida la PSD în 2024

PSD Ialomița și-a făcut calculele politice pentru alegerile locale din 2024. Ținta este creșterea cu 10 – 20% a numărului actual de primari social-democrați.

PSD Ialomița a pus ochii pe cel puțin șapte localități cu primari de la alte partide. O parte dintre aceștia și-au exprimat deja dorința de a se alătura social-democraților în 2024, supărați pe actualii șefi ai partidelor din care fac parte.

Cea mai importantă organizație județeană din Ialomița nu ar zice nu unor transferuri care să crească scorul electoral, cu efecte directe asupra numărului de consilieri locali și județeni.

Marian Pavel: „PSD Ialomița vrea 42 – 45 primari!”

Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, sondează deja terenul în curțile celorlalte partide ce au primari în județ începând cu anul 2020.

Dacă în localitățile cu primari PSD în funcție lucrurile sunt clare, aceștia urmând a fi candidați și în 2024, cu totul altfel stau lucrurile în comunitățile cu primari de la alte partide.

Va exista o evaluare acolo unde nu avem primar. Nu garantează nimănui că persoana care este președinte de organizație locală va fi candidar la Primărie. PSD nu impune candidatul dintr-o localitate. Noi trebuie să preluăm candidatul pe care și-l doresc cetățenii iar acela să fie candidatul nostru, din partea PSD. Dacă noi nu avem un dialog cu cetățenii și nu știm ce vor locuitorii înseamnă că vom pierde. Este foarte clar că trebuie să întrebăm cetățenii pe cine și-l doresc ca primar și după aceea să-l luăm.”, a divulgat Marian Pavel, pentru www.infoialomita.ro, care va fi strategia partidului pentru creșterea performanțelor politice la nivel local în 2024.

Asta înseamnă că vor exista, cu siguranță, primari din afara PSD care vor fi ofertați și transferați în tabăra social-democraților, mai cu seamă că există de pe acum cel puțin trei-patru primari liberali care vor să plece.

În momentul în care ești candidat din partea PSD în orice localitate din Ialomița ai din start 20%. Apoi tu, candidatul, trebuie să aduni diferența necesară de voturi pentru a deveni primar. Astăzi avem 38 de primari și îmi doresc să avem 42 – 45 de primari PSD în Ialomița după alegerile locale din 2024. (MARIAN PAVEL, președinte PSD Ialomița)

Șeful PSD Ialomița spune că există în acest moment destule organizații locale social-democrate care au performanțe electorale slabe și care trag în jos scorul electoral PSD la nivel județean.

Lucrăm în organizațiile unde nu avem primar în funcție să identificăm potențialii candidați, nu ne grăbim să facem o structură de partid acolo pentru că persoana care ajunge președinte de organizație locală se și visează candidat la funcția de primar. Sunt destule organizații la PSD unde președintele se bucură că se pune primul pe lista de consilieri, scoate unul sau doi consilieri și, la revedere, rămâne așa de trei – patru mandare. Ori mie, acest lucru, nu îmi convine.”, a mai spus Pavel.

Related posts