Cultură Eveniment Favorite Viața la țară 

Nicolae Tache, lansare de carte într-un loc neașteptat

Nicolae Tache și-a lansat cartea „Un sat trăitor în lume – File din Monografia Gimbășanilor”, chiar în localitatea evocată atât de frumos.

Nicolae Tache, lansare de carte într-un loc pe cât de inedit, pe atât de potrivit. Gimbășani a fost locul evenimentului, găzduit chiar în biserica din localitate.

Lăcașul de cult, epicentrul oricărei localități rurale din România, a fost locul ideal găsit de autorul cărții „Un sat trăitor în lume – File din Monografia Gimbășanilor” pentru întâlnirea cu oamenii locului, elevi din localitate, prieteni și invitați.

Lucrarea, de o importanță majoră pentru istoria localității Gimbășani, a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, printr-un proiect finanțat de la bugetul județean.

Nicolae Tache: „Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să scriu această carte!”

Mă bucur că sunteți atât de mulți astăzi aici, la biserică, la acest eveniment important pentru comunitatea din Gimbășani.

Fără ajutorul sătenilor, al rudelor celor care au plecat de aici dar păstrau o serie de documente dintre cele mai valoroase despre genealogii ale familiilor care au pus temelia acestei localități minunate nu aș fi reușit să duc la bun sfârșit acest proiect de suflet.

Fără ei dar și fără soția mea, pe care o cunoașteți cu toții, Ioana, această monografie nu ar fi fost scrisă. Ea, Dumnezeu să o aibă în pază, m-am îndemnat în dese rânduri să scriu la această lucrare.”, a spus Nicolae Tache.

Ziarist de decenii, autorul cărții nu a putut să-și ascundă emoția, multiplicată instant atunci când a vorbit despre soția sa, cea care i-a fost alături toată viața și care a părăsit această lume după o lungă și cumplită boală. (DĂ CLICK AICI pentru galerie foto de la lansarea cărții!)

Fonduri de la bugetul județean pentru tipărirea Monografiei Gimbășanilor

Cartea, deși scrisă în mare parte, nu a văzut lumina tiparului până în acest an, atunci când autorul a câștigat o finanțare de 12.500 lei de la Consiliul Județean Ialomița, instituție ce oferă sprijin financiar anual și proiectelor culturale.

Costul enorm al tiparului m-a împiedicat să găsesc o editură spre a o publica dar în acest an, în urma unei discuții cu Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, mi-a fost recomandat să depun spre finanțare un proiect și, iată, acum, aici, cu toții, avem bucuria de a ține în mâini acestă carte.”, a explicat Nicolae Tache.

Astfel a fost posibilă tipărirea în 500 exemplare a volumului „Un sat trăitor în lume – File din Monografia Gimbășanilor”. Editarea cărții vine în sprijinul specialiștilor din instituții naționale, județene și locale de educație și cultură.

Cartea poate fi citită gratuit la Biblioteca Comunală Cosâmbești, la bibliotecile școlare din Cosâmbești și Gimbășani, la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” din Slobozia dar și în toate bibliotecile orășenești și comunale din județul Ialomița.

Related posts