Eveniment Favorite Viața la țară 

Primarul din Valea Ciorii, scapă ieftin: condamnat definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare

Primarul Comunei Valea Ciorii, Ștefan Ionescu, a obținut o reducere a pedepsei primite inițial și a scăpat de executarea anilor de pușcărie.

Primarul din Valea Ciorii a fost condamnat definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare, conform deciziei Curții de Apel București.

Ștefan Ionescu, primar PSD, fusese condamnat inițial la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare însă a atacat hotărârea Tribunalului Ialomița.

În urma unui proces care a durat nouă luni, apelul declarat de inculpații Ștefan Ionescu, Ion Sforaru și Asociația Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii a primit sentința finală.

Primarul condamnat trebuie să muncească în folosul comunității

Desființează în parte sentința apelată și rejudecând pe fond: Reduce pedepsele principale aplicatele celor doi inculpați, de la 3 ani închisoare fiecare, la 2 ani închisoare fiecare; dispune pentru inculpații Ionescu Ștefan și Sforaru Ion suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor de câte 2 ani închisoare, fiecare, pe un termen de încercare de 3 ani.”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

Instanța a mai decis să impună fiecărui inculpat obligația de a urma un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune.

Ștefan Ionescu și Ion Sforaru sunt obligați ca în următorii trei ani să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile în cadrul Primăriei Valea Ciorii sau în cadrul Primăriei Scânteia.

Primarul Comunei Valea Ciorii a primit din partea Curții de Apel București o altă veste bună, i-a fost redusă la doar 2 ani față de 4 ani inițial perioada în care nu poate exercita o funcție publică ori poate fi ales într-o funcție publică!

Ștefan Ionescu, condamnat într-un dosar instrumentat de DNA

Ștefan Ionescu și Ion Sforaru, reprezentantul legal al Asociației Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii, au folosit și prezentat în perioada 2013 – 2019 la APIA (Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură) documente cu date false ori inexacte (contract de concesiune, centralizatoare, adeverințe) obținând astfel sume de bani în cadrul schemelor de plată unice pentru o suprafață de teren mai mare decât cea pe care Asociația o deținea.

Cei doi au fost obligați să achite, în solidar cu Asociația Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii, suma de 660.541,15 lei, calculată ca primită ilegal din fondurile europene destinate crescătorilor de animale.

Această valoare va fi actualizată cu dobânzi și penalități de întârziere ce se vor calcula de la data încasării veniturilor necuvenite și până la data achitării efective.

Conform declarației de avere depusă înaintea alegerilor locale din anul 2020, atunci când Ștefan Ionescu a fost reales primar în Valea Ciorii din partea PSD, acesta deținea împreună cu soția sa suprafețe impresionante de terenuri agricole.

542 hectare teren arabil în Valea Ciorii, 99,48 hectare teren arabil în Țăndărei și 8,78 hectare în Scânteia apar ca achiziționate în perioada 1991 – 2020 de soția lui Ștefan Ionescu.

În timp ce primarul a primit în 2019 în calitate de șef peste Primăria Valea Ciorii o indemnizație totală de 55.164 lei, soția sa a declarat pentru anul 2019 venituri din exploatarea terenurilor agricole deținute de aproximativ jumătate de milion de euro, respectiv 2.306.879 lei.

Related posts