Administrație Favorite 

POLITICĂ SALARIALĂ LA CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA: Cine ştie să satisfacă primeşte salariu pe măsură!

MĂRIRE. Larisa Mihai, administratorul public al judeţului Ialomiţa, satisface la superlativ şi din acest motiv preşedintele Victor Moraru îi măreşte salariul lunar brut la 13.320 lei. Pentru ceilalţi angajaţi ai instituţiei încă analizează gradul de satisfacere!

Moş Crăciun vine mai devreme cu o săptămână pentru Larisa Mihai, administrator public al judeţului Ialomiţa. Ea este una dintre persoanele pentru care anul 2018 va însemna o creştere însemnată a salariului brut lunar primit pentru ceea ce execută la Consiliul Judeţean Ialomiţa, atât în interesul comunităţi cât, mai ales, pentru satisfacerea şi a celor mai mici dorinţe ale şefului Victor Moraru. Conform unui proiect de hotărâre ce va fi adoptat cu bucurie de cei 20 de „spiriduşi” deghizaţi în consilieri judeţeni PSD şi ALDE, salariul brut lunar al preferatei şi protejatei preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa se va mări din prima zi a anului viitor. Pentru ceilalţi angajaţi, şeful instituţiei încă mai face analize şi încă se mai gândeşte!

Moraru este preocupat de satisfacere

Întrebat de www.infoialomita.ro dacă se gândeşte ca de la 1 ianuarie 2018 să mărească lefurile şi salariaţilor de rând din Consiliul Judeţean Ialomiţa şi nu doar şefilor, preşedintele Victor Moraru a făcut ce ştie foarte bine, a mimat preocuparea şi a răspuns ambiguu: „Lucrăm de ceva timp la acest aspect, încercăm să găsim resurse financiare, facem o analiză cu privire la activitatea colegilor, la ceea ce se întâmplă în zona aceasta a pieţei muncii şi personal îmi doresc ca angajaţii Consiliului Judeţean Ialomiţa să aibă salarii corespunzătoare cu instituţia şi cu activitatea pe care o desfăşoară şi, bineînţeles, cu rezultatele pe care le obţin. Atunci când rezultatele vor fi cuatificabile cu siguranţă voi fi un mare fan al creşterii salariilor. Am fost cel care de multe ori am spus că salariile în administraţia publică sunt de mizerie şi că administraţia centrală a sabotat de-a lungul celor 25 de ani administraţia publică locală prin această politică salarială. Însă după cum cunoaşte toată lumea rezultatele de până la acest moment ale Consiliului Judeţean Ialomiţa nu au fost dintre cele mai bune… Este foarte important ca atunci când stabilim nişte drepturi şi mă refer aici la salarii să ţinem cont că acest buget va fi afectat pentru totdeauna. Sunt convins că atunci când nu vom mai cheltui 25 de milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean pentru investiţii o să avem resurse suficiente pentru salarizare.”

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a adăugat că totul se învârte în jurul gradului de satisfacere a cetăţenilor în relaţia cu salariaţii instituţiei pe care o conduce, pe modelul: „satisfaci pe cine trebuie, atunci vei fi şi tu satisfăcut aşa cum trebuie la portofel”! „Trebuie să oferim servicii de bună calitate cetăţenilor judeţului nostru şi în funcţie de gradul de satisfacţie o să apară şi grade de satisfacţie şi la colegii noştri. Sunt mulţi dintre colegi care au astăzi salarii mult sub valoarea lor dar sunt şi colegi care au salarii foarte mari în comparaţie cu valoarea lor. Sperăm ca de la 1 ianuarie să putem acorda salarii corespunzătoare colegilor noştri!”, a precizat Victor Moraru, fără a răspunde, cu subiect şi predicat, la întrebarea legată de creşterea salariilor angajaţilor Consiliului Judeţean.

„Atunci când rezultatele vor fi cuatificabile cu siguranţă voi fi un mare fan al creşterii salariilor. După cum cunoaşte toată lumea rezultatele de până la acest moment ale Consiliului Judeţean Ialomiţa nu au fost dintre cele mai bune… Trebuie să oferim servicii de bună calitate cetăţenilor judeţului nostru şi în funcţie de gradul de satisfacţie o să apară şi grade de satisfacţie şi la colegii noştri.” (VICTOR MORARU, preşedinte Consiliul Judeţean Ialomiţa)

Domnişoara administrator rămâne preferata lui Moraru

De departe persoana care l-a satisfăcut şi îl satisface în continuare pe Victor Moraru este domnişoara administrator public Larisa Mihai. Propulsată pe repede-înainte într-o funcţie inventată de preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa special pentru ea, Larisa se vede treaba a ştiut ce aşteptări şi dorinţe a avut preşedintele de la ea şi l-a satisfăcut cu vârf şi îndesat. Conform legii, retribuţia lunară a administratorului public nu poate depăşi salariul unui vicepreşedinte de instituţie şi atunci când i-a fost semnat contractul în urma unui concurs la care a participat de una singură Larisa Mihai a primit maximul permis de lege, o leafă lunară brută de 11.100 lei, echivalentul a 7,6 salarii minime brute!

Cum salariul minim brut se măreşte de la 1 ianuarie 2018 de la 1.450 lei la 1.900 lei, calculul salarial se modifică substanţial: de la 11.100 lei salariul brut lunar creşte la 13.320 lei. Valoare prinsă spre a fi aprobată într-un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii la ultima şedinţă de Consiliul Judeţean din acest an. Prin trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, Larisa Mihai va lua în mână, lună de lună, cel puţin până la o viitoare mărire de salariu, aproape 7.800 lei, undeva în jurul a 1.700 euro!

Spre comparaţie, secretarul instituţiei, Adrian Ionescu, cel care răspunde de corectitudinea şi legalitatea documentelor emise de Consiliul Judeţean Ialomiţa, o slujbă care, să recunoaştem, nu-i dă aceleaşi satisfacţii preşedintelui Victor Moraru, va avea de la 1 ianuarie 2018 un salariu lunar brut de 9.139 lei, cu o treime mai mic decât al Larisei Mihai! Mergând cu calculele mai departe, moftul lui Moraru de a o ţine lângă el pe Larisa Mihai pe banii ialomiţenilor va scoate din bugetul judeţului doar în anul 2018 (doar pentru salarii, nu şi pentru desele deplasări prin capitală pentru diverse achiziţii de moment menite, nu-i aşa, a-l satisface pe preşedinte!) frumoasa sumă de 1,63 miliarde lei vechi!

Related posts