Eveniment 

POVESTE VECHE: Lăptic guvernamental alterat trimis spre consum copiilor din Sălcioara şi Bueşti

LAPTE STRICAT. Programul guvernamental „Corn şi lapte” şi-a consumat din nou un episod cu produse alimentare necorespunzătoare trimise spre consum copiilor şi achitat generos de la bugetul de stat.

După ce au consumat „lăpticul” de stat mai mulţi elevi din unităţile de învăţământ din localităţile Sălcioara şi Bueşti au acuzat dureri de burtă şi au reclamat calitatea îndoielnică al produsului primit. Cadrele didactice au confirmat cele reclamate de copii şi au reclamat în zilele de 16 şi 17 mai laptele stricat iar inspectori din cadrul DSVSA au prelevat probe din patru loturi trimise de fabrica din Tulcea elevilor din această zonă a judeţului Ialomiţa. La două săptămâni distanţă analizele de laborator au confirmat cele reclamate şi au fost eliberate buletine de analiză cu rezultate necorespunzătoare la examenul fizico-chimic pentru toate cele patru loturi de lapte livrat copiilor. „DSVSA Ialomiţa a dispus reţinerea de la consum a produselor incriminate şi a solicitat retragerea acestora de către producător. Instituţia a comunicat rezultatul analizelor de laborator şi către DSVSA Tulcea, instituţia cu atribuţiuni de supraveghere şi control asupra producătorului .”, comunică DSVSA Ialomiţa.

Deltalact Tulcea are antecedente

Nu este prima dată când laptele provenit de la fabrica din Tulcea creează probleme consumatorilor din unităţile de învăţământ ialomiţene. În noiembrie 2015, într-un interval de zece zile, 27 de elevi de la şcoli din zona de livrare Feteşti – Ţăndărei au ajuns la spital acuzând dureri abdominale şi stări de vomă după ce au consumat „lăpticul guvernamental”. În urma controalele efectuate la fabrica din Tulcea, inspectorii sanitar-veterinari au decis închiderea pentru o lună a liniei de fabricaţie a furnizorului Deltalact Tulcea, perioadă în care elevii din zona de livrare nu au mai primit lapte în cadrul programului „Corn şi lapte”.

Related posts