Administrație Favorite 

PRIORITĂȚILE LUI ADRIAN MOCIONIU: Loc de joacă de 200.000 euro în cartierul Bora din Slobozia

Municipiul Slobozia va construi până la sfârșitul anului un loc de joacă în cartierul Bora după un proiect executat de un urbanist abonat la Primăria Slobozia.

În plină pandemie de coronavirus Primăria Slobozia alocă fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copiii din cartierul Bora.

Invocând grija pentru cetățeni și, mai ales, pentru cei de etnie romă, municipalitatea se pregătește să realizeze cel mai scump loc de joacă din istoria Sloboziei.

Documentele aprobate în Consiliul Local Slobozia la limita minimă a voturilor favorabile vorbesc despre o investiție în valoare totală de 918.162,30 lei.

Valoarea este calculată la nivelul cursului leu-euro de la sfârșitul anului trecut și nota de plată finală poate suferi ajustări în defavoarea bugetului local.

Documentație atribuită pe firul scurt

Locul de joacă din cartierul Bora va fi amenajat pe o suprafață totală de 1352,09 mp. Suprafața de alei va fi de 217 mp, spațiul verde va acoperi 520,9 mp iar zona de joacă acoperită cu tartan este proiectată la 615 mp.

CITEȘTE ȘI: Adrian Mocioniu modifică bugetul local. Șase miliarde lei vechi merg în plus la salarizarea șefilor

Deși se promite un loc de joacă de nivel european (că doar de-aia se face cu bani europeni), în calculele autorului studiului de fezabilitate cei mai puțin bani se alocă pentru lucrurile cele mai importante.

Un complex cu 6 turnuri, un altul cu 2 turnuri legate cu un pod de mobil, două leagăne, două balansoare și două carusele sunt elementele de joacă pentru copii.

Acestora li se alocă fonduri de 125.000 lei, fără TVA. Raportat la valorile de piață ale locurilor de joacă suma abia ajunge pentru cumpărarea celor mai proaste aparaturi.

În schimb, generozitatea este maximă atunci când vine vorba de celelalte lucrări, cele care nu se văd și care intră sub tartan ori sub spațiul verde. Construcțiile și instalațiile primesc aproape 600.000 lei.

MBA URBAN DESIGN, societatea care a întocmit documentația, a avut grijă să treacă la încasări pentru realizare studiu fezabilitate și proiectare suma de 71.400 lei.

Societatea este deținută de urbanistul Mihai Mardale, cel care mai deține împreună cu soția sa MBA URBAN PRO, firmă care a avut în ultimii ani mai multe contracte primite de la Primăria Slobozia.

Interesant este că firma care a făcut calculele pentru locul de joacă a pus mâna pe contract la doar două luni de la înființare, semn că cine are trecere la primarul Adrian Mocioniu prinde pe firul scurt contracte pe banii municipiului.

Prinși în vâltoarea întocmirii de-a valma a documentelor, autorul studiului de fezabilitate și primarul Adrian Mocioniu au semnat un proces-verbal de predare-primire a documentelor cu altă firmă decât cea care le-a întocmit!

Atribuirea contractului numărul 95422 din 6.11.2019 nu apare publicată pe site-ul instituției pe lista contractelor încheiate de Primăria Slobozia.

Related posts