Finanţări 

PROIECTARE ŞI EXECUŢIE LA PACHET: Proceduri simplificate pentru beneficiarii PNDR 2020

INIŢIATIVĂ. AFIR încearcă alături de beneficiarii programelor de finanţare derulate prin PNDR 2020 să simplifice procedura de achiziţie printr-o aşa-numită „licitaţie la pachet”.

AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), în colaborare cu ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice) încearcă să găsească soluţiile optime pentru a permite beneficiarilor proiectelor de utilitate publică (infrastructură de bază şi de acces din mediul rural), derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, achiziţionarea serviciilor de proiectare şi de execuţie lucrări în cadrul unei singure proceduri, numită generic „licitaţie la pachet”. Se încearcă astfel o armonizare a procedurii interne de lucru şi punerea la dispoziţie a fişelor de date model specifice ce vor putea fi utilizare de beneficiarii publici în cadrul viitoarelor proceduri de achiziţii.

„AFIR şi beneficiarii au interese comune!”

„Întâlnirile de lucru pe care le-am avut până în acest moment cu beneficiarii noștri ne-au permis să colectăm sugestii pe care le putem folosi pentru îmbunătățirea cadrului procedural specific implementării proiectelor finanțate prin PNDR. Procesul de modificare a procedurilor pentru achiziții publice, pe care l-am demarat în colaborare cu ANAP, este un foarte bun exemplu în acest sens. Voi continua să am acest dialog, pentru că sunt convins că scopurile AFIR și ale beneficiarilor nu sunt antagonice, ci dimpotrivă, convergente, pentru dezvoltarea mediului rural românesc.” a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Acest tip de procedură va putea fi derulat numai după aprobarea Manualului de procedură privind achiziţiile publice pentru beneficiarii pubici ai PNDR 2020 prin ordin semnat de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Related posts