Administrație Favorite Social 

Slobozia: Primarul Dragoș Soare, mesaj clar pentru proprietarii de garaje

Slobozia încearcă să scape de garajele dintre blocuri în cel mai scurt timp posibil pentru a nu rata un proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Slobozia fără garaje în cel mai scurt timp posibil! Aceasta este una dintre prioritățile administrative ale anului 2022. Vizate sunt 650 de garaje auto răspândite prin tot municipiul reședință de județ.

Pentru unele dintre ele contractele de concesiune a terenului ocupat au expirat de mult, pentru altele terenul a fost cumpărat cu încălcarea grosolană și golănească a legii iar altele pur și simplu s-au construit ilegal, de cele mai multe ori în weekend, atunci când autoritatea locală se odihnește după o săptămână de muncă.

1.000 de autoturisme trebuie să dispară de pe bulevardele Matei Basarab și Chimiei

Slobozia, sub conducerea primarului PSD Adrian Mocioniu, a reușit să obțină finanțare din fonduri europene pentru modernizarea transportului public în comun.

Municipalitatea s-a obligat ca până la data de 31 decembrie 2023 să elibereze întreg bulevardul Matei Basarab și bulevardul Chimiei de cele aproximativ 1.000 autoturisme parcate lângă bordură.

Acestea trebuie să dispară pentru că pe cele două artere trebuie amenajate căi de rulare exclusiv pentru autobuze electrice și piste de biciclete.

Dacă mai adăugăm și câte o bandă pe sens pentru circulația autovehiculelor este lesne de înțeles că mașinile parcate acum de-o parte și de alta a bulevardului principal din Slobozia ar trebui să staționeze în bucătăriile și sufrageriile din blocuri!

Timpul se scurge foarte repede iar municipalitatea, condusă acum de primarul PNL Dragoș Soare, trebuie să identifice rapid zone adiacente bulevardului Matei Basarab pentru amenajarea unor parcări publice.

Una dintre soluții este desființarea celor 650 de garaje din municipiul reședință de județ, ridicate haotic sub privirile complice ale șefilor autorității publice locale perindați în ultimii 30 ani la Primăria Slobozia.

Pe hârtie bulevardele Matei Basarab și Chimiei sunt mult mai late decât în realitate!

Chiar dacă supărăm un număr de oameni rezolvăm problema mult mai multor cetățeni ai municipiului Slobozia. 90% dintre garaje sunt ocupate cu orice altceva decât cu mașini. Dacă vrem să avem un oraș modern nu putem să avem garaje peste tot aruncate, după cum l-a tăiat capul pe unul sau pe altul. Au fost ani în care în Slobozia a făcut fiecare ce a vrut. Acum este timpul să facem ordine. (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

Lupta primarului Dragoș Soare cu proprietarii de garaje

Trebuie să ne mișcăm cât se poate de repede. Parcările nu se pot face peste noapte, trebuie ridicate garajele vechi, igienizate zonele respective și apoi amenajate locuri de parcare ca soluție pentru desființarea celor de pe Matei Basarab. Dacă nu ne încadrăm în termen și nu eliberăm bulevardul de cele aproximativ 1.000 de mașini până la 31 decembrie 2023 vom fi obligați să restituim fondurile europene primite pentru proiectul de modernizare a transportului public local.”, explică situația primarul Dragoș Soare.

Edilul a renunțat la propriul garaj, deși mai avea perioadă valabilă de concesiune, tocmai pentru a permite echipelor de la DADP Slobozia să treacă la amenajarea noilor parcări.

Cei mai mulți dintre proprietarii de garaje din Slobozia au înțeles că renunțarea la garaje se face pentru modernizarea urbei. Există însă și nemulțumiți care încearcă prin tot felul de presiuni și influențe politico-administrative să fenteze măsura și să amâne renunțarea la garaj.

Unul dintre nemulțumiți este profesorul de matematică Dumitru Cioboată. Acesta a descins la ședința ordinară a Consiliului Local Slobozia desfășurată săptămâna trecută și l-a admonestat public pe primarul Soare pentru decizia de demolare a garajelor (legale și ilegale) din municipiu.

Am un garaj amplasat în strada Mihail Sadoveanu și am înțeles că toate garajele vor fi ridicate de pe raza municipiului și vor fi duse la Slobozia Nouă. Unde este amplasat garajul meu sunt și garaje ale unor cetățeni ce au proprietate pe terenul de sub ele. Solicităm ca până ce rezolvați problema cu persoanele ce dețin terenul să ne prelungiți și nouă contractele de concesionare, de la an la an, până rezolvați proiectul de interes public. Oricum acolo sunt 9 garaje. Pe 9 garaje nu știu câte locuri de parcare veți câștiga.”, a cerut Dumitru Cioboată în fața consilierilor municipali.

Cetățeanul supărat avusese anterior o discuție cu primarul Soare pe această temă dar, iritat că nu i-a fost rezolvată rapid și favorabil solicitarea, a venit în plenul Consiliului Local Slobozia pentru a-i îndupleca pe aleșii locali să schimbe decizia adoptată anterior.

Lucru care l-a iritat pe primarul Dragoș Soare. Acesta a pus rapid capăt discuției în contradictoriu și a transmis proprietarilor de garaje nemulțumiți că dezvoltarea municipiului Slobozia nu se va împiedica de aceste construcții.

Am identificat toate construcțiile de pe domeniul public care nu mai au contracte de concesiune sau de închiriere și le vom ridica. Sunt 650 de garaje, am emis somații ca în termen de 30 zile acestea să fie ridicate și astfel de avem timp să amenajăm parcări, pentru că parcările nu se fac în 5 minute. Dacă am făcut un compromis azi, pentru dumneavoastră, urmează alte 650 de compromisuri și atunci trebuie să ne ducem acasă cu toții, cei din Primăria Slobozia.”, i-a răspuns Dragoș Soare cetățeanului Cioboată.

Related posts