Favorite Politică Social 

Raluca Dumitrescu: „Angajații din agricultură și industria alimentară vor avea salariul minim majorat”

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, anunță că soluțiile propuse prin Pachetul de legi și hotărâri „Sprijin pentru România” încep să fie implementate.

Trei dintre aceste măsuri au fost adoptate joi în Parlament. Este vorba de dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale, ajutor de stat pentru investiții majore în economie și majorarea salariului minim în agricultură și industria alimentară.

Ministerul Finanțelor a propus deja un proiect pentru actualizarea HG 807/2014 prin care se reia schema de ajutor de stat pentru firmele care fac investiții de peste 1 milion euro.

De la 1 iunie, agricultura și industria alimentară vor beneficia de scăderi de taxe la salarii, după modelul de salarizare din domeniul construcțiilor.”, spune Raluca Dumitrescu într-o postare pe Facebook.

5.000 proceduri medicale gratuite pentru cuplurile infertile

În cadrul măsurilor din pachetul „Sprijin pentru România”, statul va deconta în anul 2022 un număr de 5.000 de proceduri medicale pentru fertilizarea in vitro.

Mă bucur că programul de fertilizare in vitro a fost introdus în pachetul de măsuri iar în perioada următoare se fac primele decontări și cuplurile cu probleme încep procedurile medicale pentru a avea copii.

Extinderea acestui program la nivel național este un proiect mult așteptat, sute de români au cerut sprijin parlamentar pentru asigurarea bugetului necesar decontării procedurilor medicale.”, precizează parlamentarul PSD de Ialomița.

Pachetul legislativ care va reglementa noua propunere pentru procedura de fertilizare in vitro este în circuitul de avizare parlamentară, fiind realizat în comun de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sănătății.

Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate iar suma decontată pentru o procedură este de 4.000 euro.

Related posts