Favorite Politică Social 

Raluca Dumitrescu: „Pensiile mici cresc cel mai mult!”

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, se bucură că modelul propus de PSD îi va sprijini, în primul rând, pe pensionarii cu pensiile mici.

Raluca Dumitrescu prezintă modul în care PSD a ales să sprijine pensionarii din România, prin majorări ce vor fi făcute de la 1 ianuarie 2023.

3,27 milioane de pensionari, reprezentând mai bine de două treimi din totalul pensionarilor din România, oameni care primesc lunar sub 2.000 lei, au fost cei care au primit cea mai mare atenție din parte social-democraților.

Prin modelul propus de PSD, fiecare categorie socială va fi sprijinită, în mod diferit. Noi, social-democrații, am pus accent pe sprinirea românilor cu venituri mici, cei mai afectați de creșterea prețurilor. Pensiile mici cresc cel mai mult!”, a anunțat Raluca Dumitrescu.

PSD a susținut în cadrul Coaliției de Guvernare că măsurile de sprijin trebuie să fie concentrate mai ales în rândul pensionarilor cu pensiile cele mai mici.

Astfel, de la 1 ianuarie 2023 veniturile a 3,27 milioane pensionari, reprezentând 70% din totalul pensionarilor din România, ale căror pensii sunt mai mici de 2.000 lei, cresc cu procente cuprinse între 22% și 45%.

În viziunea social-democraților, echitatatea socială impune ca susținerea din partea statului să ajungă într-o măsură mai mare la cei din categoriile vulnerabile, printre care și persoanele care după o viață de muncă au pensii sub 3.000 lei.

Related posts