Sport 

România și Rusia merg la turneul final al Campionatului European de tenis băieți 12 & Under

România s-a impus dramatic în meciul decisiv cu Bulgaria și a ajuns în primele 8 naționale de tenis de câmp ale Europei.

România și Rusia merg la turneul final al Campionatului European de tenis băieți, categoria de vârstă 12 ani.

Rusia este echipa care a dominat competiția desfășurată la Slobozia și s-a impus în duminica celor două meciuri-finală cu un sec 3 – 0 administrat selecționatei Serbiei.

În schimb, România și Bulgaria au oferit trei partide palpitante, cu răsturnări de scor și cu un final fericit pentru delegația țării noastre.

România a întors spectaculos în fața Bulgariei

Cu un loc 2 în grupa B România era obligată să câștige în fața Bulgariei, locul 1 în grupa A, pentru a se califica la Campionatul European de 8 echipe ce va avea loc la Paris.

Bulgaria a început tare meciul decisiv și Viktor Atanasov a avut nevoie de doar două seturi pentru a câștiga cu 6 – 2, 6 – 4 meciul cu Eric Niță.

Pentru România a intrat apoi pe teren Vlad Cătălin Sandu (foto), o mână de om cu o ambiție ieșită din comun și o rezistență fizică impresionantă.

Aleksandar Tolev și-a procurat rapid un avans de 5 ghemuri în primul set și la 5 – 0 părea că Bulgaria își va câștiga ușor și a doua partidă.

Vlad nu a fost de acord, a adunat muncitorește punct după punct și a reușit să strângă scorul la 5 – 4. Două mingi greșite l-au privat însă de un prim set, câștigat de jucătorul bulgar cu 6 – 4.

Vlad Cătălin Sandu și-a văzut de jocul într-o evidentă creștere și a câștigat la pas setul al doilea, scor 6 – 1, echilibrând partida.

Setul decisiv a fost o luptă a nervilor dar și una fizică, temperatura pe zgura bazei sportive Tenis Con ajungând spre 40 grade.

Mai atent și răbdător pe final, românul a câștigat cu 7 – 5 și a adus României punctul câștigător, împingând meciul în decisivul partidei de dublu.

Perechea Laurențiu Badea – Eric Niță a defilat pe teren și a profitat la maxim de oboseala acumulată de Alexandar Tolev, epuizat după meciul de simplu.

Perechea bulgară Alexandar Tolev – Martin Bonev a pierdut în două seturi, 1 – 6, 4 – 6, și România se bucură pentru o calificare pe care puțini o vedeau posibilă după repartizarea în grupa cu Rusia și Spania.

Cristian Ursu: Felicitări tuturor echipelor și mult succes Rusiei și României!

Cristian Ursu, reprezentantul Clubului Sportiv SATORI, organizatorul evenimentului sportiv care a pus pe harta europeană municipiul Slobozia prin găzduirea unuia dintre cele patru turnee semifinale, a avut parte de o bucurie dublă.

Pe de o parte turneul a fost un succes din punct de vedere organizatoric iar pe de altă parte una dintre cele două echipe calificate la turneul final este România.

După trei partide incredibile, cu eforturi supranaturale din partea tuturor sportivilor, pe o temperatură de 40 grade pe teren, echipa României reușește alături de un public minunat, să învingă echipa Bulgariei în meciul de dublu, obținând calificarea în turneul final din Franța. Felicitările noastre tuturor sportivilor și mult succes celor două echipe calificate, România și Rusia!”, a transmis Cristian Ursu.

Clubul Sportiv SATORI este deținătorul licenței de organizare al unuia dintre cele patru turnee semifinale ale Campionatului European de tenis de câmp băieți 12 ani & Under, competiții ce se desfășoară la Slobozia în anii 2021, 2022 și 2023.

Mulțumim tuturor pentru oportunitatea de a organiza acest Campionat European de tenis 12&UNDER, sportivilor, antrenorilor, arbitrilor, partenerilor noștri, Federației Române de Tenis, Tennis Europe, Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Municipiului Slobozia, prin CSM UNIREA Slobozia, și gazdei noastre Tenis Con.”, a transmis CS SATORI.

Partenerul oficial al competiției a fost Orion SRL iar sponsorii Agro Oil Service, Premier Com, Diami, AMPA Agri, COMO Clinic, Dr. OETKER, Coca Cola și Carpatina au contribuit decisiv la succesul evenimentului sportiv de la Slobozia.

Un eveniment cu un asemenea impact asupra comunității noastre, poate fi făcut la un nivel ridicat doar formând echipe de oameni dedicați, pasionați, cu o energie comună focalizată către un scop comun. Dragii noștri, aveți toată aprecierea și recunoștința noastră!”, le-a mulțumit Cristian Ursu tuturor celor implicați, într-o postare pe Facebook.

Related posts