Favorite Sport 

UNIREA SLOBOZIA – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 3 – 1: Unirea Slobozia a administrat prima înfrângere liderului seriei

FORŢĂ. Unirea Slobozia a revenit spectaculos după ce oaspeţii au deschis scorul şi au administrat o înfrângere severă formaţiei care va promova în vară în liga secundă.

Meciul cu Metaloglobus era privit ca un test al maturităţii sportive şi al valorii de către conducerea administrativă şi tehnică a echipei. Unirea Slobozia venea după un start cu sincope al returului în vreme ce Metaloglobus descindea ca favorită şi ca echipă ce avea înaintea meciului un avans confortabil de 15 puncte faţă de locul 2 şi nu cunoscuse încă înfrângerea după 18 meciuri jucate! Statut confirmat din plin încă de la primele schimburi de pase, oaspeţii aşezându-se în jumătatea Unirii şi dictând autoritar ritmul jocului. În mod normal primele emoţii apar la poarta lui Cristică, cel care este salvat de bară în minutul 6 la un şut înşelător trimis de Ghenovici din lovitură liberă. Semnalul de alarmă nu este corect recepţionat şi peste doar trei minute Caramarău reia periculos cu capul mingea venită din corner dar ratează de puţin ţinta. Mijlocaşii Unirii sunt sufocaţi de presingul eficient şi linia de apărare clachează în minutul 16: Pitoiu trimite înalt în interiorul careului, mingea cade cu efect iar Voican profită de neatenţia fundaşilor şi îl execută cu un şut plasat pe portar. Duş rece care îi trezeşte din letargie pe jucătorii lui Ionescu, obligat şi de scor să renunţe la linia păguboasă de patru fundaşi pentru o aşezare mai agresivă cu trei apărători şi prima şansă apare şi în dreptul Unirii în minutul 21: centrare Toma şi reluare din prima Răduca dar Dică reţine. Căpitanul Soare are şi el un şut periculos la mai puţin de un minut distanţă şi portarul scoate greu în corner. Cu un avans obţinut atât de uşor oaspeţii fac greşeala pasului înapoi şi din minutul 25 presiunea se mută în jumătatea lor. Una ce avea să aducă golul egalizator în minutul 36, o minge ţopăită în careu, fundaşul Caramalău „bărbiereşte” nefericit balonul şi îl trimite în propria poartă! Unirea este pe val şi Răduca poate închide în avantaj la pauză dar trage în plopii din spatele porţii!

Oportunistul Marc Khalil loveşte din nou

Antrenorul oaspeţilor schimbă aşezarea în startul primei reprize şi povestea se repetă cu Metaloglobus peste adversarii masaţi în şi în faţa propriului careu. Ghenovici, responsabilul cu şuturile de la orice distanţă, căpitanul Stîngă şi tânărul Niculae sunt cei care fac şi desfac jocul şi cei trei creionează ocazia din minutul 54 golul fiind evitat doar de plonjonul perfect al lui Cristică. Povestea se repetă cinci minute mai târziu, Niculae scapă de marcajul lui Drăguţ şi şutează în diagonală dar portarul respinge inspirat. Unirea înţelege că trebuie să atace pentru a scăpa de griji iar şutul lui Răduca din minutul 58 este scos de sub transversală. Avea să fie ocazia care anunţa golul doi pentru Unirea Slobozia: corner executat de Toma, mingea este bâlbâită în careul mic de fundaşi şi atacantul Marc Khalil este omul potrivit la locul potrivit pentru a puncta! Cristică se remarcă încă o dată în minutul 65 în faţa lui Niculae iar Ionescu îl trimite pe teren pe Pîslaru pentru a da un plus de prospeţime pe faza de atac. Acesta are şansa imensă a închiderii meciului în minutul 85 atunci când scapă singur spre poartă, îl driblează pe portar dar nu-i ies paşii şi cade, spre disperarea antrenorului Ionescu. Unirea gestionează inteligent finalul de meci şi în primul minut al prelungirilor dă lovitura de graţie: Bucurică şi Pîslaru combină pe doi metri pătraţi, centrare în faţa careului, Gherasim strigă la Khalil să-i lase mingea şi şutează imparabil din 18 metri pentru o victorie cu 3 la 1 gustată din plin de 800 de spectatori. Bucurie scurtă căci fotbaliştii trebuie să intre în febra pregătirilor pentru meciul de marţi după-amiaza, de la ora 17.00 pe „Municipalul” din Slobozia, în faţa formaţiei Viitorul 2 Constanţa. (VEZI GALERIE FOTO DE LA MECI PE PAGINA DE FACEBOOK: infoialomita.ro)

Unirea Slobozia: Cristică, Drăguţ, Lazăr, Topor, Bucurică, Soare, Adăscăliţei, Gherasim, Răduca, Toma, Khalil. Au mai jucat: Pîslaru, Călin, Alexandru. Antrenor: Ion Ionescu.

Metaloglobus Bucureşti: Dică, Robu, Mitroi, Caramalău, Sava, Popa, Stîngă, Ghenovici, Niculae, Pitoiu, Voican. Au mai jucat: Dragomir, Bilciurescu, Anghilini. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

 

Related posts